Aktywne Wpisy
dawidm999 +8
źródło: IMG_20250803_175026
Pobierz
PatrickBateman +16
Pamiętacie tzw. oranżady „na miejscu”?
Ostatnio, będąc w osiedlowym Społem, zauważyłem skrzynkę buskowianek i od razu przypomniałem sobie o tym rarytasie.
W czasach technikum — a były to lata mniej więcej 2010–2014 — razem z kumplem w długiej przerwie chodziliśmy codziennie do sklepu obok szkoły i kupowaliśmy po butelce z kapslem. W pewnym momencie staliśmy się stałymi klientami: gdy tylko przekraczaliśmy próg, pani kasjerka bez słowa wyciągała spod lady dwie butelki ze skrzynki, my
Ostatnio, będąc w osiedlowym Społem, zauważyłem skrzynkę buskowianek i od razu przypomniałem sobie o tym rarytasie.
W czasach technikum — a były to lata mniej więcej 2010–2014 — razem z kumplem w długiej przerwie chodziliśmy codziennie do sklepu obok szkoły i kupowaliśmy po butelce z kapslem. W pewnym momencie staliśmy się stałymi klientami: gdy tylko przekraczaliśmy próg, pani kasjerka bez słowa wyciągała spod lady dwie butelki ze skrzynki, my
źródło: 1526841466_6pibyx_600
Pobierz

#ai #openai #heheszki
źródło: comment_1670888417QJUdmkskLd8o1MTkRgQD0T.jpg
PobierzKilogram to jednostka wagi a nie masy.
1kg=1kg
@Sorn: m to jest metr przecież xD jednostką masy jest kilogram. Masa to bardziej bezwzględna wartość niż ciężar, bo ciężar zależy od grawitacji
jednostką ciężaru jest niuton i zależy ona właśnie od grawitacji.
To co my powszechnie nazywamy ciężarem "jak ciężki jest słoń?" to waga. Wagę wyrażamy w gramach i zależy ona od grawitacji. Tona stali waży mniej na Marsie niż na Ziemi i nie waży nic w kosmosie. Nie zmienia się jedynie masa stali.
Nawiązuje do tego co napisał @hphp123 jakoby opór powietrza miał wpływ na różnice w wadze dwóch
Komentarz usunięty przez autora
źródło: temp_file1031042071890349082
Pobierz