Aktywne Wpisy
krystse +806
Mamy nowego prezydenta w #krakow więc sprawdźmy czy dotrzyma obietnic. Za 5 lat przed kolejnymi wyborami zawołam wszystkich plusujących ten wpis z podsumowaniem czy Aleksander Miszalski spełnił chociaż połowę obietnic.
Zostawiam tutaj te najważniejsze, w komentarzach możecie wpisywać inne, które pominąłem lub wasze oczekiwania.
Najważniejsze obietnice:
- METRO w Krakowie, maksymalnie w 2028r. wbita pierwsza łopata pod budowe linii metra z Nowej Huty do Bronowic
- 600+ rocznie na kulture dla dzieci
Zostawiam tutaj te najważniejsze, w komentarzach możecie wpisywać inne, które pominąłem lub wasze oczekiwania.
Najważniejsze obietnice:
- METRO w Krakowie, maksymalnie w 2028r. wbita pierwsza łopata pod budowe linii metra z Nowej Huty do Bronowic
- 600+ rocznie na kulture dla dzieci
ssssfddzbu +144
Rozumiem, że popieracie mój sprzeciw bo jako dorosły człowiek mam prawo decydować o swoim życiu i o tym co i gdzie chce robić?
#wojna #pytanie #praca #pobor #pis #wojsko #szkolenie #szpital #medycyna #lekarze #lekarz
A czyli wszyscy mogą odmówić służby wojskowej ale ja nie?
W którym miejscu przyczeczenia (jak już) lekarskiego jest obowiązek poddania się woli pana i walka i obrona ojczyzny?
ŻADNYM
mam służyć życiu i zdrowiu ludzkiemu. No to bedę przysługiwał się robiąc gastroskopie.
Można też służyć zdrowiu ludzkiemu (a nie konkretnych ludzi) pisząc artukyły naukowe.
Nie ma zadnego powodu dla którego miałbym mieć jakiekolwiek zobowiązania wobec kogokolwiek do czegokolwiek, w szczególności że za takie działania nie dostałbym żadnej gratifikacji.
edit.
@kimikini: może i są potrzebni ale ja nie chce bo nie chce ginąć i wolę siedzieć w piwnicy i nie mam zamiaru być do niczego zmuszany
Moja przydatność nie jest większa niż 40 letniego typa co jeździ na ciężarówkach i jest kierowcą, programisty, pracownika banku czy budowlańca. Dlaczego ja mam mieć obowiązki a inni mogą się na nie #!$%@?ć?
Jesteście hipokrytami.