Aktywne Wpisy

kurczaczak +23
#rosja #ukraina
Mieszkam w #holandia Mam w pracy kolegę Rosjanina. Ogólnie bardzo spoko koleś, naprawdę można pogadać z nim na poziomie. Polubiliśmy się, gdyż nie ma co ukrywać, że istnieje pewien krąg kultury Europy Wschodniej (przy okazji pozdrawiam Rumunów, z pozytywnych doświadczeń to jeszcze Hindusi są bardzo fajni).
Kilka razy już żalił mi się, że ludzie zmieniają do niego nastawienie gdy dowiadują się, że jest Rosjaninem. Ludzie słyszą jak np. rozmawia z
Mieszkam w #holandia Mam w pracy kolegę Rosjanina. Ogólnie bardzo spoko koleś, naprawdę można pogadać z nim na poziomie. Polubiliśmy się, gdyż nie ma co ukrywać, że istnieje pewien krąg kultury Europy Wschodniej (przy okazji pozdrawiam Rumunów, z pozytywnych doświadczeń to jeszcze Hindusi są bardzo fajni).
Kilka razy już żalił mi się, że ludzie zmieniają do niego nastawienie gdy dowiadują się, że jest Rosjaninem. Ludzie słyszą jak np. rozmawia z
Viado +14
Oferta konfederacji dla polaków - duży samochód w dieslu, karkówka z grilla na trawniku pod własnym domem - wszystko za własne ciężko zarobione pieniądze.
Oferta oPOzycji dla polaków - robaki podgrzane na grillu elektrycznym na balkonie w mieszkaniu 35m2 wynajmowanym od korporacji i życie na zasiłu zwanym dochodem podstawowym.
Ale polactwo i tak nie zagłosuje na konfederację bo ta nie pozwala się skrobać julkom, jest przeciwko LGBT oraz nie robi laski ukrainie.
Oferta oPOzycji dla polaków - robaki podgrzane na grillu elektrycznym na balkonie w mieszkaniu 35m2 wynajmowanym od korporacji i życie na zasiłu zwanym dochodem podstawowym.
Ale polactwo i tak nie zagłosuje na konfederację bo ta nie pozwala się skrobać julkom, jest przeciwko LGBT oraz nie robi laski ukrainie.
Mirki, mam dwa domy. W jednym Swiatlowod 1Gbit/s (po kablu na spokojnie dochodzi do 900-970/ 450 Mb/s, po Wi-Fi do 450/300 Mb/s). W drugim domu mam mieć światłowód dopiero za 2 miesiace, domy są oddalone w lini prostej na 20 m. Funbox 6.0 jest przy scianie domu za która na 20 metrów jest ten drugi dom, w drugim domu switch (skrzynka medialna) oraz router sa również na ścianie skierowanej na drugi dom. Jak rozwiązać na te 2 miesiace przesyłanie interentu bezprzewodowo i tez bez ograniczen bo 300Mb/s... Obecne rozwiąznaie Funbox 6.0 w jedym domu i TENDA AC6 w drugim daje internet na poziomie 10Mb/s. Rozwiązać to jakims kierunkowymi antentami pokroju LOCO?
@magawek: od razu tak z grubej rury fleksujesz
@magawek: jak masz
Mi wifi działa na 20 metrów wokół domu, postaw w oknach routery tak żeby się dosłownie widziały, jak nie możesz samych routerów postawić ro kup antenki kierunkowe na kabelkach https://blog.rottenwifi.com/how-to-connect-wifi-router-to-another-wifi-router-without-wire/
@MilionoweMultikonto:
https://www.morele.net/gembird-gembird-patchcord-rj45-kat-6-ftp-30m-szary-5352485/
Zwykły ale na 2 miesiące wystarczy
@magawek: a może zrób porządną przewieszkę, jeszcze się w życiu może przydać, kto wie jakieś backouty, wojna, antenę do fal długich będziesz mógł powiesić, lampki choinkowe, będzie fajnie
Jak tam u ciebie z ochroną odgromową? Teraz to nie ma znaczenia ale na wiosnę może to być ważne