Aktywne Wpisy
noipmezc +98
Zbrodnia połaniecka, sprawa połaniecka – to jedna z najbardziej „niesłynnych” zbrodni, jaka miała miejsce w czasach PRL. Człowiek, który sterroryzował okolicę, dopuścił się okrutnego morderstwa. Choć widziało to ponad 30 osób, wszyscy zobowiązali się zachować milczenie.
Gdyby ksiądz, który w wigilijną noc z 24 na 25 grudnia 1976 r. odprawiał pasterkę w kościele Połańcu wiedział, co zaszło na godzinę przed Mszą na szosie wiodącej z Połańca do Zrębin (obecnie powiat staszowski, woj.
Gdyby ksiądz, który w wigilijną noc z 24 na 25 grudnia 1976 r. odprawiał pasterkę w kościele Połańcu wiedział, co zaszło na godzinę przed Mszą na szosie wiodącej z Połańca do Zrębin (obecnie powiat staszowski, woj.
slyszales o tym?
- tak 57.3% (580)
- nie 42.7% (432)
Boshe, gdzie ten Lewy miał oczy?!
Toż to Anna już za młodu wyglądała jak 40-letnia grażyna z podlaskiej wsi
#przegryw #lewandowski
Toż to Anna już za młodu wyglądała jak 40-letnia grażyna z podlaskiej wsi
#przegryw #lewandowski
Obowiązkowe miesięczne ćwiczenia wojskowe:
O borze nie! Miesiąc bez pracy zrujnuje mój budżet, stracę dom, popadnę w długi, wyrzucą mnie z pracy bo znajdą kogoś innego, nie stać mnie na miesiąc bez #!$%@? w kołchozie. Poza tym istnieje prawdopodobieństwo że wywiozą mnie na wojnę i nigdy nie wrócę żywy do domu.
Dziewczyna zachodzi w ciąże:
Mireczki pijcie ze mno kompot (。◕‿‿◕。) wychowam jak swoje
to cudowna przygoda! To wyzwanie, które jest prawdopodobnie największym sprawdzianem naszego życia. To nieustanny test, który może skończyć się wynikiem pozytywnym, o ile tylko będziemy mieli uszy, oczy i zmysły otwarte! To wyprawa w najdalsze zakamarki naszej cierpliwości, naszych mocy sprawczych i sięgająca do złóż, które mogłyby nigdy nie zostać odkryte! Kocham tę moją przygodę i dochodzę do momentu, w którym to ja piszę scenariusz, a nie poddaję się temu, co przynosi życie.
https://www.szczesliva.pl/10-powodow-dla-ktorych-warto-zostac-rodzicem/
#antynatalizm
@SuperTimor435: nie ma żadnej różnicy pomiędzy nimi, dużo ludzi nie chce ciąży, dopóki się nie dowie że od teraz go dotyczy i jak to człowiek racjonalizuje i wypiera żeby nie musieć żyć z myślami że zrobił błąd - ba ma nadzieje że wychowa naukowca skoro sam jest dzbanem. Jak sobie wyobrażasz mówić ludziom że zaliczasz fakap
A z udawania szczęścia z niechcianej ciąży to wiadomo że beka
A z udawania szczęścia z niechcianej ciąży to wiadomo że beka
@SuperTimor435: Oczywiście że można być tak głupim żeby dostrzegać zagrożenie i je dodatkowo wyolbrzymiać kiedy dotyczy nas samych ale ignorować je i cieszyć się z powołania na świat w momencie wojny światowej bombelka - na tym polega bycie polakiem
Jak co