Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 208
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zbierski9: no to praktycznie polowa bab jest na nie. Ciekawe kim byli ankietowani. Bo serio, nawet z pragmatycznego punktu widzenia kazdej babie jest nie na rękę żeby zabrali jej chlopa do wojska ¯_(ツ)/¯ mam wrażenie że tutaj bardziej stare baby maja jakis sentyment ze "kiedyś to bylo", "że wojsko to wychowanie". Może się też okazać, że żyje w bańce i akurat w mojej zadna baba tego nie popiera ¯_(ツ)
  • Odpowiedz
@zbierski9: Ludzie z taką mentalnością jak Ty na pewno nic nie zmieniają - bo jesteś roszczeniowy tylko byś chciał, a nic od siebie nie dajesz. Nwm czy wiesz ale w tym kraju bardzo wiele osób żyje w mniejszym albo większym dobrobycie, jest MASA kwestii do poprawy ale czasami wiara tutaj pisze naprawdę jakbyśmy żyli w kraju 3 świata.

No i najpiękniejsze jest to że jak naprawdę już Ci się nic
  • Odpowiedz
Ludzie z taką mentalnością jak Ty na pewno nic nie zmieniają - bo jesteś roszczeniowy tylko byś chciał, a nic od siebie nie dajesz.

@Dietetyq: Tworzę dla społeczeństwa w którym żyję tyle wartości, że w zamian społeczeństwo wynagradza mnie lepiej niż 99% ludzi. Mogę się tak dobrze specjalizować i tworzyć tę wartość, bo nie muszę codziennie chodzić do studni po wodę, polować na zwierzynę, i dbać o swoje bezpieczeństwo. Te
  • Odpowiedz
Tak, były publikowane wielokrotnie w mediach i na wykopie. Widać że jesteś świeża w temacie.

@zbierski9: 49% kobiet i 38% mężczyzn w Polsce popiera obowiazkową służbę wojskową, gdzie widzisz w tym informację, że "kobiety popierają obowiązkową służbę wojskową"? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Druga połowa problemu to obecny kontrakt społeczny, który niby zapewnia równość płci wobec prawa, a jednak ryzyko śmierci i kalectwa przy różnych zawodach, w tym w wojsku, jest ponoszony w 90% przez mężczyzn.

@zbierski9: No ale jeśli zniesiesz przymus dla mężczyzn, to i mężczyźni nie będą musieli ponosić tego ryzyka.
  • Odpowiedz
@zbierski9: tylko szkoda, że nie mam dziewczyny, z którą mógłbym wyjechać i mieć raźniej. Lubię się uczyć języków, ale już tutaj ciężko mi kogoś znaleźć, a co dopiero za granicą z piętnem Polaka.
  • Odpowiedz
@austra: O wiele więcej kobiet niż mężczyzn popiera obowiązkową służbę wojskową. Podłe to.

Jeśli zniesiemy przymus dla mężczyzn, to nadal zostaną choćby unijne wymagania dotyczące parytetów płciowych w pewnych fajnych miejscach.

W tej chwili najważniejsze jest, żeby społeczeństwo polskie, oraz szerzej unijne, zdecydowało się czy równouprawnienie płci, czyli walka z dyskryminacją, to wartość korzystna do której warto dążyć, czy nie. Bo w tej chwili to jakaś schizofrenia - mówienie jednego robienie
zbierski9 - @austra: O wiele więcej kobiet niż mężczyzn popiera obowiązkową służbę wo...

źródło: comment_1670423143jdNjtpJhyVFqQb3Y7j5ZeS.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@wpoldokomina: To prawda, znam ten ból. Z drugiej strony możesz wyjechać do krajów gdzie łatwiej dla nas o partnerkę, np Hiszpania, Portugalia, Grecja itp. Gospodarczo gorzej niż np. Nowergia, ale coś za coś, przynajmniej ładna pogoda jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zbierski9: sugerowanie, że w innych krajach jest lepiej po za wysokością zarobków. XD Wolę żyć w Polsce gdzie nie dostanę kosy w żebra wracając wieczorem ze sklepu, albo nie spalą mi samochodu zaparkowanego w centrum podczas comiesięcznych zamieszkach, a do wojska wcielą cię wszędzie jak będą chcieli, bo nie ma kraju, który by sobie nie zastrzegł prawa do tego.
  • Odpowiedz
@Rachey: to pomyśl jak źle musi być w Francji, że ludzie palą opony w stolicy i przy okazji prywatne samochody, a policję traktują kamieniami na przemian z kostkami brukowymi, a potem i tak wybierają tego samego prezydenta. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@symetrysta: ale może dajmy młodym się przekonać na własnej skórze ( ͡° ͜ʖ ͡°) jeśli na Zachodzie jest tak źle, to wszyscy na pewno szybko do Polski wrócą. Nie ma się czym przejmować.

Prawda? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz