Wpis z mikrobloga

Ehhh.. znów uległem swojej manii kuchni bałkańskiej, Szczególnie Czarnogóry i Serbii. No i testowaniu urnebes, którego sam robiłem już w kilku różnych wariantach.

Niekiedy dobrze kiedy to tobie ktoś coś przyrządzi, tutaj... Szału nie ma, ale może być. Urnebes moim zdaniem typowe na twarogu, bez ponadpodstawowych dodatków. Świeca jak świeca, udała się kucharzowi, nie przeciągnął, ziemniak z jakimś sosem jogurtowym, trochę na odczepnego, czuć,że wszystko z węgla drzewnego.

Sos na bazie kajmaku i zielonego pieprzu to jakiś bardzo silny demi-glace, który odrobinę tego kajmaku zgwałcił.

Piwo dobre, ceny niewysokie.

Ps. Dopytałem miłego kelnera, moje przypuszczenia się potwierdziły czyli mam smak co oznacza,że nie mam śmiertelnego korona wirusa, będę żyć i będziecie musieli jeszcze trochę czytać tych wysrywów.

Zdjęcie robione walkmanem

#gotujzwykopem
#gotowanie
#foodporn
#ziemniakowniezostawiaj
Pobierz Ziemniak43212 - Ehhh.. znów uległem swojej manii kuchni bałkańskiej, Szczególnie Czar...
źródło: comment_1670357308mZQy96xqDORpEQbGfH7NnV.jpg
  • 3
@arinkao: Kelner był nad wyraz uprzejmy ;)

Ziemniak miał już ten swój sos jogurtowy, ale dobrze smakuje z ziemniakami, wiem bo testowałem też w domu. Celowo wziąłem go jako dodatek do dania a nie przystawkę z pieczywem bo do steka też jest spoko, a ja nie byłem jakoś bardzo głodny żeby zapychać się jeszcze pieczywem no a urnebes wziąć musiałem.