Aktywne Wpisy
uniwerstal +899
AMBER PLUS
Każdy chyba już zna
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
Każdy chyba już zna
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
https://open.spotify.com/episode/67UARjfNAGDAbRB9oj4PrT?si=BCz03nV0Q6ehp8d0ljI5iA
Tl;dw:
#rower #szosa #trening #vo2tonowabaza
@Poemat: i takich co mają za dużo czasu xD
Zakładając ze ktoś jeździ interwał 2x15 300w i to będzie jego FTP.
To myślisz ze jak pojeździe na 70% FTP to będzie miał takie samo tętno jak na interwale czy jak. Każdy kto robi interwały robi i mini tlenik w przerwach bo organizm ma kilka minut na regenerację i musi się do tego adaptować. Do tego nie
@dablju_: Ale wiesz, że w treningu to nie tylko chodzi o "czerpanie energii" z danego substratu energetycznego? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Poprowadź grupę przez ~3min, zjedź na koniec i za 20min to powtórz. Gdzie te czerpanie energii z FFA? Nie ma kompletnie. Dlatego taki trening robię właśnie pod taki
Na takich zawodach mtb
Skoro Z2 jest takie super to czemu facet, który w przyszłym roku zgarnie puchar Ultra trzeci rok z rzędu przez cała zimę trenuje w następujący sposób:
- Vo2 + Tempo
- podjazdy
- O/U
- jeden tlen?
Powiedz trenerowi, ze go zajedzie bo przecież 24h wyścig to jazda bez Vo2 i tego typu pierdół ;)
Ja robiłem kiedyś trening klaty arnolda, bo tak pisali w gazecie. Ale mi nie urosła taka, nie wiem czemu.
Z2 jest super bo mogę obejrzeć mecz i inne gówna, na które nie chce marnować czasu.
Sweet spot jest c-----y, ale zawsze lepiej pojechać sweet spot niż nie jeździć nic.
VO2max - JEST
@OscarDeLaRenta: XD
@OscarDeLaRenta: