#anonimowemirkowyznania Eh, znowu ta parszywa pora roku, znowu zimowa depresja i znowu te głupie myśli.
Od ponad 10 lat żyję z cudowną partnerką. Tworzymy fajny, udany związek. A jednak w chwilach słabości (tak jak wyżej wspomniałem, epizody depresji, szczególnie zimą) pojawia się ta tęsknota za młodzieńczym podrywem, za bajerowaniem fajnych panienek, za randkowaniem, za tą adrenaliną i spontanicznością...
Wiem, jestem głupi. Sam mam ochotę przywalić sobie w pysk. Czuję się jak śmieć. Przecież już nigdy nie będę mieć 18 lat, to se ne vrati...
@AnonimoweMirkoWyznania: Jak ją stracisz, i będziesz w święta sam. To wtedy docenisz co miałeś. Może warto gdzieś razem jechać, w góry np. Polecam Macedonię. Niezapomniane wrażenia.
OP: @unitrax: oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że mózg podsuwa mi jakieś autodestrukcyjne myśli... Ten chory stan powraca co kilkanaście miesięcy i potrafię go rozpoznać. Ale jakoś siedzi we mnie to gówno... ---
@AnonimoweMirkoWyznania: nie ma w tym nic złego, nostalgia za latami młodości to normalna sprawa. To, że czasem wrócisz pamięcią do tego co było, jest naturalne.
@AnonimoweMirkoWyznania: Natury nie oszukasz. Każdy się cieszy na atencję ze strony płci przeciwnej. To nic złego, ważne by nie przeradzać tego w jakieś działania.
WyznaczonyGołąb: Popatrz na to chłodno, z boku - jeśli zostawiłbyś obecną partnerkę i zaczął umawiać się z innymi, to tylko stracisz. O dopasowaną kobietę dziś bardzo trudno, a tymi łatwymi panienkami szybko się znudzisz, a powrotu do tamtej już nie będzie... Poza tym randkowanie gdy masz 18 a gdy masz 30 to totalnie różne światy, poza tym czasy są zupełnie inne. Nigdy nie wrócisz do tego co było, nie ma szans
EleganckaUkochana: I weź tu zaufaj komuś. Ludzie to zyeby. Czy nikomu w tym świecie nie zależy na cudownej, jednej miłości do końca życia? Starasz się, dajesz z siebie wszystko, po 10 latach dalej jest cudownie, bo po prostu go kochasz, a ten myśli o dupie Maryny 18stki. Ja #!$%@?ę, lepiej być samemu. ---
@AnonimoweMirkoWyznania: zimowa depresja ijednoczesna chęć podrywania, bajerowania fajnych panienek? Jakoś mi się to wyklucza. Jakieś zakłamane to. Jestes zwyczajnie bardzo niedojrzały. Typ bawidamka. Trzymać się z daleka od takich ludzi jak ty to najlepsza opcja.
ZaspanaAlpaka: Współczuję twojej dziewczynie. Typowy samiec jest typowy. Jest dobrze, dziewczyna czuje się bezpiecznie, stara się aby związek był udany a tobie jest widocznie za dobrze i szukasz wrażeń. Pewnie dla ciebie najlepiej by było miec wszystko, czyli w domu udany związek, a na boku ruchanie młodych dup. Tak jest, prawda? Właśnie o tym myślisz i dokładnie tego chcesz, ale boisz się konsekwencji i tylko to cię powstrzymuje. Ha tfuu!
OP : @wierze_ze_bylo_warto: nazywaj to jak chcesz. Ja to czuję jako reakcja obronna przed lekką depresją. Czyli mój umysł próbuje ratować się sugerując mi bodźce, które wyrwą mnie z poczucia bezcelowości mojego życia. Czy jestem niedojrzały? Być może. Ale myślę, że i tak nie jest źle jak na dzieciństwo pełne przemocy i nieszczęścia, finalnie zakończone w wieku 10 lat sieroctwem.
@WyznaczonyGołąb: dzięki, myślę, że zrozumiałeś/aś istotę sprawy. ---
#rosja #ukraina Niesamowite jest to, że my polacy pomagamy w upadku wschodniej kultury europejskiej. Przez stulecia nasza kultura była bliska kulturze rosyjskiej. Nagle wszyscy chcą zachodu, który dąży do likwidacji tego co budowaliśmy przez setki lat. Upadek Rosji, nie jest nam na rękę.
Eh, znowu ta parszywa pora roku, znowu zimowa depresja i znowu te głupie myśli.
Od ponad 10 lat żyję z cudowną partnerką. Tworzymy fajny, udany związek.
A jednak w chwilach słabości (tak jak wyżej wspomniałem, epizody depresji, szczególnie zimą) pojawia się ta tęsknota za młodzieńczym podrywem, za bajerowaniem fajnych panienek, za randkowaniem, za tą adrenaliną i spontanicznością...
Wiem, jestem głupi. Sam mam ochotę przywalić sobie w pysk. Czuję się jak śmieć. Przecież już nigdy nie będę mieć 18 lat, to se ne vrati...
#zwiazki #podrywajzwykopem #feels #nostalgia #zalesie #depresja
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #638e3a2d5adff1f3a51a30ca
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
---
Zaakceptował: LeVentLeCri
---
Idź
@WyznaczonyGołąb: dzięki, myślę, że zrozumiałeś/aś istotę sprawy.
---
---