Aktywne Wpisy
ataeB +13
Wyświetliła mi się ostatnio na insta reklama, że szukają modelek do kampanii jakiejś bieliźnianej. Napisałam, że jestem zainteresowana. Kazali mi wysłać swoje portfolio. Co to znaczy? Nie miałam nigdy sesji zdjęciowej.
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
lajsta77 +197
Ale właśnie jeblo kategoria 4 w Florydę, 220 km/h, w porywach 260 km/h, woda o ponad metry wysokości ma się podnieść. Stolica dostanie a Wybrzeże niestety zmiecie, pierwsze relacje będą za 7 godzin jak się będzie robić jaśniej #usa #floryda #huragan #lajstawusa
Te wszystkie listy, przepisy, ustawy to dotyczą służby wojskowej, a nie ćwiczeń.
Czy wydaje mi się że PiS zrobił backdoora by każdy rezerwista (ten po służbie i ten po zaledwie komisji) mógł być powołany na ćwiczenia?
Załączam fragment przepisów kto jest zwolniony... ale ze służby:
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
Ogólnie chodzi tutaj tylko o statystyki, ma być +1 chłop po przysiędze żeby się przed wyborami liczby zgadzały na temat Wielkiej Polskiej Armii Imienia Prawa i Sprawiedliwości.
Komentarz usunięty przez autora
tylko i wylacznie ochotnicy.
zlikwidujmy 500 plus, i dajmy ochotnikom tylko
Komentarz usunięty przez autora
Art. 248. Pełnienie służby przez żołnierzy pasywnej rezerwy
1. Pełnienie służby przez żołnierzy pasywnej rezerwy, zwanych dalej „żołnierzami PR”, polega na odbywaniu ćwiczeń wojskowych.
2. Żołnierzom PR, po złożeniu przysięgi wojskowej, dowódca jednostki wojskowej wydaje książeczkę wojskową.
3. Odbywanie ćwiczeń wojskowych żołnierzy PR może polegać na udziale w zwalczaniu klęsk żywiołowych i likwidacji ich skutków, w akcjach poszukiwawczych oraz ratowaniu