Wpis z mikrobloga

Powiem tak. Jestem mentalnie #!$%@? słuchając niektórych kibiców w #kanalsportowy
Ludzie dzwonią i usprawiedliwiają Michniewicza i Krychowiaka krytykując jednocześnie Zielińskiego i Lewandowskiego. Chciałem się dzisiaj dodzwonić i podsumować tych dzwoniących popularnym Najmanem żeby wzięli rozpęd i #!$%@?ęli głową o ścianę. Dodzwonił się nawet taki idiota, który twierdził, że przy 1:0 dla Francji powinniśmy bronić tego wyniku i zaatakować od 80 minuty.... XDD

Dzisiejszy mecz pokazał, że jesteśmy w stanie grać. Przez chwilę mieliśmy większe posiadanie piłki niż Francuzi i graliśmy naprawdę zajebiście biorąc pod uwagę antyfutbol z fazy grupowej. Na drugą połowę wyszli już zupełnie inaczej. Mam wrażenie, że ten Michniewicz zakazał im takiej gry jak w pierwszej połowie.
Te mistrzostwa pokazały ostatecznie - Krychowiak OUT z tej kadry. #!$%@?, siedząc przez telewizorem widzisz, że możemy zrobić szybką kontrę, a on zamiast do przodu to gra w poprzek albo do tyłu. Unika gry. Wolałbym żebyśmy grali w 10, niż z nim na boisku. To się w pale nie mieści, że on sam z siebie nie ma refleksji jak Mueller, że powinien zakończyć karierę reprezentacyjną. Z kolei taką refleksję ma Lewandowski, który wie, że grając defensywnie on tej reprezentacji jest zbędny. Nie pasuje do reszty. Z ostatnich 7 bramek na mundialu i euro, aż 6 wpadło z udziałem Lewandowskiego... tymczasem w Polsce trafiają się takie mózgi, które uważają, że to on powinien odejść, a nie Michniewicz.

Zieliński, Lewandowski, Kamiński, Szymański, Milik.. wszyscy jednym głosem, że musimy grać ofensywnie. Jak my się będziemy słuchać hamulcowych tej reprezentacji typu Krychowiak, Michniewicz to serdeczny #!$%@? nam w dupę. Nie zasługujemy na nic więcej niż mele na pysk. Nigdy nie zgodzę się z gościem, który mówi nam, że my nie możemy grać dobrze w piłkę. Pierwsza połowa meczu z Francuzami i mecze z Hiszpanią, Anglią za Sousy pokazały, że jak najbardziej możemy i powinniśmy tak grać, jeśli w ciągu najbliższych kilkudziesięciu lat chcemy coś wygrać. Tyle i aż tyle. Pewnie o czymś zapomniałem, ale jest jak jest.

A Michniewicz to niech się uspokoi, bo startowanie do każdego dziennikarza na konferencji jest niesmaczne... jak taki Lewandowski zakończy przedwcześnie karierę reprezentacyjną, to Kulesze i cały PZPN powinni wywieźć na taczkach. Amen.
#reprezentacja #mundial #pilkanozna #mecz #meczyki
  • 11
@iksboks: W sumie fakt, z tego co widać jest bardzo spory problem z podejmowaniem decyzji w tej kadrze. Jedni chcą grać ofensywnie, inni defensywnie, trzecia grupa jakiś antyfutbol z lagą do Lewego i cześć, a czwarci po prostu mają to w dupie i sobie tak ganiają tu i tam.
@iksboks: z ciekawości, co to jest "przez chwilę mieliśmy większe posiadanie piłki niż Francja"? Przez pięć minut? Chłopie, posiadanie piłki mierzy się w dłuższym okresie czasu, połowa, cały mecz. Czyli co, jeśli od 13 minuty do 16 mamy większe posiadanie piłki, jest powód do ekscytacji? Kubeł zimnej wody na łeb, doskonale wiadomo, że skrajne są spotkania gdzie faworyt ciśnie non stop, na chwilę może oddać piłkę, co nie jest żadnym powodem
@RyanWolf: Chłopie.. wyłapuj kontekst wypowiedzi. Odnosiłem się do słów Michniewicza czy Krychowiaka, że musimy grać brzydko i nie możemy prowadzić gry. Nie, nie musimy i pierwsza połowa to pokazała.
@iksboks: Inne, dużo słabsze na papierze drużyny walczą, remisują, wygrywają z faworytami. A Polska? Ekscytacja bo 50 lat temu zremisowali albo 20 lat temu wygrali z Francją. A teraz radocha, bo przez 10 minut pokopali piłkę dłużej niż Francuzi. Seriously?
@RyanWolf: Ale Ty teraz piszesz bo uważasz, że bronię Michniewicza czy co. Na pewno nie jestem po stronie leśnych dziadów, którzy żyją sukcesami z lat 80. Właśnie przez te zachłyśnięcie się tamtymi sukcesami sprzed 40-50 lat polska piłka jest w miejscu jakim jest.

Pierwsza połowa pokazała, że możemy grać w piłkę, a nie tylko za nią biegać. Czego więc facet nie rozumiesz?
@iksboks: Dodaj jeszcze że na kolesie typu Michniewicz mają swoich "pewniaczków", którzy grają niezależnie od meczu, formy i zachowania. Potem na reprezentację wychodzą i grają byle jak, bo po co się starać, skoro trener i tak mnie wpuści/zabierze.
@iksboks:

Nie potrafimy grać ofensywnie, bo niektórzy nie potrafią dobrze podać czy przyjąć, dlatego grają w 3-4 sorcie za granicą. Gdyby grali grajki polskie z eklapy, to dopiero byłby dramat. Michniewicz wie, że z dupy bata nie ukręci, ale pewnych rzeczy nie powie, bo go Kulesza wyleje. Nawet za Nawałki była grana polska prowizorka z solidnymi ekipami. Graliśmy dobry mecz w Niemczech i w beret. Za Sousy też próbowano i punkty
@spiegelglas:

Michniewicz powinien zostać na eliminacje Euro 2023. bo kim go zastąpić? Papszunem? Jakimś zagraniczniakiem nie za drogim? Zagraniczniak nie nauczy grać piłkarzy w piłkę. Michniewicz niech odmładza kadrę w 2023 i robi awans na Euro.

Reszty nie czytam. Oczywiście, że obcokrajowcem z pomysłem na grę, który faktycznie nas odmłodzi. W Polsce nie ma trenera.