Wpis z mikrobloga

Ej bo ja takie pytanie mam może powiecie czy to jakiś błąd czy coś xD
Gram Huzajczykami i w sumie żeśmy wchłoneli już cała Strugie i połowę północnego cesarstwa i teraz taka akcja:
Każdy zdobyty zamek czy miasto w głosowaniu zawsze trafia do jednego zioma praktycznie (chyba że jest szansa przegłosować max influencem na kogoś innego ale rzadko kiedy bo zazwyczaj ma 78% poparcia) o co tu chodzi ? Jakoś da się to naprawić ? To powinno tak być ? Żaden inny lord nie ma tyle ziemi xD druga sprawa-skoro podbiliśmy wszystko strugii to dlaczego cały czas są królestwem ? Nie powinni zniknąć ?
Daje zdj włości tego zioma
#bannerlord #mountandblade
NathirMajster - Ej bo ja takie pytanie mam może powiecie czy to jakiś błąd czy coś xD...

źródło: comment_1670078842ycjqP6x2RSe9n5Le8T6Iai.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NathirMajster: zazwyczaj AI stara się rozdzielać posiadłości wszystkim wasalom w królestwie po równo, dla siebie (jako króla) zbierając około 1,5-2x więcej. plus sprawa tego ile influenca mają pozostałe klany, bo jak mają mało to nie mogą przegłosować korzystnych dla siebie głosowań. jeśli się wypstrykali szybko z influenca to nie dziwne że ktoś kto ma dużo będzie bał dla siebie. generalnie zamierzone, było testowane i działa, nie widać jednak niestety dla
  • Odpowiedz
@NathirMajster: Jakiś mirek zrobił moda do przejmowania królestw, przejrzyj tag. A lenna zdecydowanie nie są rozdzielane równomiernie (a przynajmniej nie tylko), decydująca jest chyba reputacja. Sprawdź czy jakiś bug nie wywalił mu reputacji do góry.
  • Odpowiedz
@LZBNZ:

no gra jest tak skonstruowana aby nie dochodziło do world conquestu i istniały ciągłe wojny, to nie CK3 czy jakieś inne grand strategy że możesz sobie spokojnie podbijać świat, zwracam uwagę że to de facto gra akcji gdzie masz n---------ć mieczem i podbijać zamki xD
  • Odpowiedz