Wpis z mikrobloga

Hej @Moderacja @a__s

Czy jak sobie napiszę np. w znalezisku o Katyniu, że "Polacy to nie ludzie" albo w znalezisku o Holokauście, że "Żydzi to nie ludzie" to to będzie propagowanie nienawiści, czy nie?

Bo w znalezisku o morderstwie popełnionym przez Walusia możemy się dowiedzieć, że jego ofiara "nie była człowiekiem" - i to wg. moderacji wcale nie jest promowanie nienawiści.

#neuropa #shitwykopsays #moderacjacontent
Pobierz rzep - Hej @Moderacja @a__s

Czy jak sobie napiszę np. w znalezisku o Katyniu, że "...
źródło: comment_1669897095S2QMCu9EwwW8AVwYz4aan4.jpg
  • 91
Rozumiesz co znaczy słowo "porównanie", którego sam użyłeś?

@rzep: czy ty rozumiesz to co napisałem? Jeszcze raz:

Komuniści zachowują się ("postępuje jak" patrz SJP p.3) jak zwierzęta.

Co tu porównałem, postępowanie komunistów do postępowania zwierząt czy komunistów do zewierząt?
Wyciągnij słownik.

@Deykun: fakt słownik jest opresyjny i patriarchalny. Trzeba go scancelować XD

Poza tym, kłania się erystyka, zmieniasz temat. Odpowiedz mi, co porównywałem:

ZACHOWANIE KOMUNISTÓW
czy
KOMUNISTÓW
Zachowanie "komunistów" jest inherentną cechą bycia "komunistą".

@rzep: zachowanie komunistów jest inherentną cechą ideologii komunistycznej. Człowiek jest najpierw człowiekiem a potem komunistą, lewakiem czy prawakiem. Porównanie postępowania komunistów nie implikuje nazwania człowieka zwierzęciem.

Komunizm nie jest inherentną cechą człowieka.
Ale ty już się sam gubisz w tym co piszesz.

@rzep: tylko że to ty dzwonisz (erystyka - podawanie innych argumentów, żeby odwrócic uwagę od głównego tematu rozmowy)

Dyskusja dotyczy tego, że porównałeś komunistów do zwierząt. Co zrobiłeś.

@rzep: erystyka - to nawet mogło by być Fallacia non causae ut causae ale ty po prostu odtrąbiłeś zwycięstwo

Takie już prywatne pytanie do Ciebie

@rzep: argumentum ad personam w zasadzie
@rzep: dlaczego nie chcesz odpowiedzieć? Zmieniasz temat (erystyka- próba rozszerzenia wywodu po to, żeby rozszerzyć temat sporu)

co porównywałem?:

ZACHOWANIE KOMUNISTÓW
czy
KOMUNISTÓW
Jak powiem, że "wyglądasz jak osioł" to nie porównałem Cię do zwierzęcia?

@rzep: dlaczego zmieniasz temat? Odpowiedz na pytanie:

co porównywałem?:

ZACHOWANIE KOMUNISTÓW
czy
KOMUNISTÓW
Czy jak sobie napiszę np. w znalezisku o Katyniu, że "Polacy to nie ludzie" albo w znalezisku o Holokauście, że "Żydzi to nie ludzie" to to będzie propagowanie nienawiści, czy nie?

@rzep: będzie, bo Polacy i Żydzi to grupa etniczna, nie ideologiczna. Komunistą się stajesz dobrowolnie (czasem mniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)), a nie rodzisz. Przynależnością do grupy ideologicznej pozbawiasz się indywidualizmu, bo pewne poglądy musisz przyjąć,
Widzę, że masz problem ze zrozumieniem nawet gdy pogrubię Ci słowo.

@rzep: argumentum ad personam. Proszę cię, odpowiedz mi na jedno pytanie.

co porównywałem?:

ZACHOWANIE KOMUNISTÓW
czy
KOMUNISTÓW
@rzep: tak tak, każde stwierdzenie, niezależnie od kontekstu i intencji, niezależnie czy padło w dyskusji filozoficznej czy nie, ma najszerzej idące możliwe implikacje, idealnie wkraczające w obszar pochwały ludobójstwa. Świetne podejście, na pewno nie obróci się przeciw tobie przy pierwszej okazji i będzie jedynie pozytywne dla produktywnej wolności słowa
@qluch: Zawsze lubię patrzeć jak lokalne kucowe zoo rzuca się na posty @rzep, coby "zaorać lewaka" - zwłaszcza że @rzep to jest taki trochę biały waleń i każden jeden kuc da się pokroić za honor zaorania tegoż walenia...

...i za każdym razem, bez pudła, kończy się to samozaoraniem - lub, jak w twoim przypadku, #!$%@?.

Kontynuuj, proszę - ja tylko ogarnę rozkładane krzesełko i przygotuję popkorn, zaraz wracam.
tak tak, każde stwierdzenie, niezależnie od kontekstu i intencji, niezależnie czy padło w dyskusji filozoficznej czy nie, ma najszerzej idące możliwe implikacje, idealnie wkraczające w obszar pochwały ludobójstwa. Świetne podejście, na pewno nie obróci się przeciw tobie przy pierwszej okazji i będzie jedynie pozytywne dla produktywnej wolności słowa

@Wap30: No ale nagle kompletnie zmieniasz temat dyskusji. Twierdzisz, że komunistów można dehumanizować, bo to "wybór".

No to Ci odpowiedziałem, że bycie chrześcijaninem