Aktywne Wpisy
Miesiąc temu skończyłem studia i jestem serio załamany rynkiem pracy w tym mieście. Przez całe liceum i 5 lat na uczelni kułem całki, rachunki różniczkowe, algorytmy i wzorce projektowe. Setki nieprzespanych nocy i mnóstwo stresu. I serio teraz mam zarabiać tyle co robol na taśmie albo karyna na kasie w biedronce?
Jestem absolwentem prestiżowego technicznego kierunku jednej z wiodących uczelni z kraju, stypendystą ministra a wszystkie oferty pracy które otrzymuję to max
Jestem absolwentem prestiżowego technicznego kierunku jednej z wiodących uczelni z kraju, stypendystą ministra a wszystkie oferty pracy które otrzymuję to max
lololokoo +7
Gdzie dobrze żyje się w Polsce? Mieszkam w Warszawie i mam dosyć tego miasta, wszędzie tłok, pośpiech, beton. Chciałabym przenieść się do jakiegoś mniejszego miasta, gdzie jest sporo zieleni, niższe ceny mieszkań, ale też sporo miejsc pracy. Zastanawiałam się nad Łodzią(serio xd), Katowice? Może ktoś chce opisać jak tam żyje się w Katowicach? :) #przeprowadzka #katowice #lodz #praca #gdansk
#it #programista15k #programista25k #programista40k #programowanie #pracbaza #korposwiat #kiciochpyta
@kerdian: please pick one xD
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Ekscentryczny_obserwator: przecież nie programuję od 2 lat xd
@a5f5c1: teraz mam prawie 50 ¯\_(ツ)_/¯.
@Young_Senior: no może nie będę produkował idiomatycznego kodu prostu z dupy ale nie będę miał problemu żeby czytać cokolwiek jest w naszym kodzie i naśladować to co tam zobaczę. Resztę na code review się zateguje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kerdian: tzn prawie 50 licząc jakbym płacił podatki, jeszcze nie mam 26 lat więc wychodzi więcej xd
@Young_Senior: w sumie to po to pytam żeby mieć tą wiedzę zanim zacznę to robić albo pytać o podwyżkę, żeby nie powiedzieć czegoś z kosmosu po czym wezmą mnie za #!$%@?, że aż tyle sobie wyobrażam, albo odwrotnie, że dam się wyruchać na kasę 乁(⫑ᴥ⫒)ㄏ
@kerdian: to trzymaj się tej pracy jak budowlaniec łopaty, to bardzo dużo jak na 2 lata doświadczenia