Miraski syn lv7 zażyczył sobie pod choinkę gitarę. Ja w temacie jestem zielony jak swiezutki szczypiorek. Podsuncie jakieś myśli na co zwrócić uwagę, czy czym się sugerować. Może polecicie coś konkretnego? Oczywiście nie za miliony monet, bo - oby nie - ale biorę pod uwagę opcje że za jakiś czas będzie się kurzyła w kącie. #gitara #gitaraakustyczna
@Jack0wy: kup klasyczną, a nie akustyczną, żeby młodego nie zniechęcił ból palców. Klasyczna ma nylonowe struny, akustyczna stalowe. Jak zaczyna się grę na gitarze, stalowe struny potrafią pociąć palce do krwi, zanim się nie wzmocni naskórek.
@el009: niestety nie mam nikogo takiego. Zwłaszcza że z tego co czytam to młodemu potrzebna mniejsza niż standardowa. Jak będzie zajawka to i lekcje się ogarnie ( ͡°͜ʖ͡°)
@Jack0wy: To może najpierw go wyślij na lekcje, żeby sprawdził czy mu się podoba. Kupisz, młodemu się znudzi i będzie stało i się kurzyło. Już na organkach miał grać ( ͡º͜ʖ͡º)
@XaDasz: no i pyka. Właśnie przed chwilą wszedł do domu i pierwsze co to organki. Ale pisałem, biorę taką opcję pod uwagę. Zawsze wtedy ja też mogę w koncu spróbować xD
Skoro Slawosz nigdzie już nie poleci robię predykcję że w ciągu <18 miesięcy będzie rozwód z posłanką atencjuszką - ona chciała być żoną astronauty a nie jakiejś popierdułki
#gitara #gitaraakustyczna