Wpis z mikrobloga

"Eeee jakie noszę perfumy? A co ja pedał jestem? Ja nie potrzebuję, ja się myję!"
A dla tych co się nie myją ( ͡° ͜ʖ ͡°) mała lista perfum, które kojarzą mi się z mydłem:
Prada Amber Pour Homme - białe mydełko z piżmem
Prada Luna Rossa edt - lawendowe mydełko z gorzką pomarańczą
Prada L'homme - pudrowe mydełko z irysem
Moschino Uomo? - cytrusowe mydełko z kolendrą
Burberry Touch - białe mydełko z fiołkiem
Acqua di Parma Colonia/ Colonia Assoluta - gorzkawe, mocno cytrusowe mydło
D&G Pour Homme - mydliny z szarego mydła
D&G Intenso - więcej mydlin z szarego mydła

i mniej mydlane, ale jednak:
Amouage Reflection - mydełko z białymi kwiatami
JPG Le Male - lawendowe mydło ze słodką wanilią
Str8 Original - szare mydło z bazylią
Versace the Dreamer - ręce palacza umyte szarym mydłem o zapachu kwiatów polnych
Versace Pour Homme - mocno cytrusowe, mocno słodkie białe mydło
Chanel Platinum Egoiste - ekskluzywne, wytrawne, świeże, metaliczne, lawendowe mydło

Na razie mam flaszkę Moschino Uomo i VPH, bo to chyba najlepszy stosunek jakości do ceny, resztę mam lub miałem w dekantach, szukam czegoś na codzień mydlanego i żeby nie kosztowało za dużo, co polecacie z listy lub macie jakieś swoje propozycje? Kawaler 30 lat, styl casual lub smart casual, uległy, stopa nr 45, otyły, czarne włosy i lekko prawoskrętny lulok.

#perfumy
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RumClapton: bardzo dobry wpis. Ten Amuraż może delikatnie na wyrost, bo to cięższy zawodnik. Chociaż ma parametry mydła, więc przestaję się czepiać.

Swoją drogą, nawiązujc do pochwał VPH, to moj dziadek, stary perfumoholik, zawsze mawiał - lepszy dekant w garści niż 50 ml VPH w paczkomacie.
  • Odpowiedz
@NiedzwiedzBilly: Mi się podoba, dla mnie to raczej jabłkowo-imbirowy żel pod prysznic.
@VentaBlack: Luna Rossa to chyba moje ulubione mydełko, gdyby nie cena to na pewno bym miał flaszkę. Parametry ok, szału nie ma, ale ta kombinacja delikatnego mydła w tle z lawendą i gorzkimi cytrusami jest wg mnie bardzo ciekawa. Nie umiem oderwać nosa od ręka jak testuję, a przy globalnym teście czuję się bardzo elegancko, czysto.
  • Odpowiedz
Moschino Uomo to mydełko z kolendrą i Pepsi Twist ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Pablo_Pablito_Santo_Subito: Też mi się tak kojarzy, ale samo otwarcie ;)

też uważam, że EDP dużo lepsze

@Pablo_Pablito_Santo_Subito: Dla mnie Y EDP to jest taki zapach typu "patrzcie świnie, król parkietu, ręka jak złamana, nak****am perfumy, nana nana nana" trochę infantylny i głośny, coś jak Eros i pasowałby mi bardziej na imprezę
  • Odpowiedz
@RumClapton:
Amouage beloved man - dla mnie pachnie jak niszowa wersja króla, ale przy czym nie kojarzy mi się z produktami czyszczącymi. Jest recka doktora na tagu.
ADP colonia essenza - jak inne colonie ci podeszły to te pewnie też, cytrusowe mydełko.
  • Odpowiedz