Wpis z mikrobloga

Oddałem krew (pierwszy raz) dwa tygodnie temu, jak mogę odebrać sobie badania krwi czy tam poznać grupę krwi jako mam, iść tam do recepcji po prostu i zapytać?
#krakow #rckik #krwiodawstwo
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie wiedzialem ze jest jakas ksiazeczka

@secs: A jest :) Zbierasz pieczatki i jak uzbierasz 14 to dostajesz odznake (i dostep do lekarza poza kolejnoscia :) )
  • Odpowiedz
@gorzki99: coś ty mu źle piszesz, w krakowie od dawna nie ma żadnych książeczek, nie zbiera się żadnych pieczątek, nie dostaje się odznaki z automatu, jak chcesz odznakę hdk to po oddaniu odpowiedniej ilości krwi pobierasz zaświadczenie z rckik i składasz wniosek w pck

@secs: jak chcesz wydruk morfologii to po prostu zadzwoń i powiedz że chciałbyś podejść po wyniki krwi, nie powinno być problemu jak pójdziesz z
  • Odpowiedz
dostaje się odznaki z automatu

@Loginconajmniej4znaki: A gdzie ja napisalem ze z automatu? Napialem ze sie dostaje. Musialem sie po nia zglosic do biura PCK bo w punkcie oddawnia krwi nie daja)

U mnie zbiera sie pieczatki (wiem bo mam) I przy wymianie ksiazeczki przepisuja oddana
  • Odpowiedz
@secs: w rckik na rzeźniczej, jak chcesz wynik badań - morfologię, to wystarczy podejść do pokoju (chyba) 1.6, czyli tam, gdzie pobierali testowo z żyły lub palca - a przynajmniej ja tak robię, jak się zbieram do wyjścia. A jeśli chodzi ci o jakieś wenery czy inny hiv, to podobno się zgłaszają telefonicznie, jak coś wyjdzie pozytywnie. Głowy nie dam, bo nigdy nie dzwonili ( ͡° ʖ̯ ͡
  • Odpowiedz
nie ma już książeczek,teraz jest aplikacja do której sam wbijasz wszystkie dane jak ciśnienie,grupa krwi,co i w którym dniu oddawałes oraz możliwa data kolejnej donacji.

@Fandolores: Na slasku mamy aplikacje ktora wbija to wszystko sama za Ciebie :) Ale niestety dziala tylko na slasku. Bylo juz oruszane na tagu :)
  • Odpowiedz