Aktywne Wpisy
Matis666 +93
olcayn +30
Trzymajcie mnie, bo ja zaraz zdechnę ze śmiechu. Mamy dobrą sytuacje gospodarczą, niskie bezrobocie, wysoką konsumpcje, opanowaną inflacje i stoimy u progu rewolucji technologicznej na miarę nowej rewolucji przemysłowej.
A jakiś pożalsięboże teoretyk codziennie ostrzega, grzmi i wieszczy krach na giełdzie lub długotrwałą bessę, bo tak mu wyszło z korelacji sp500 do miedzi i połowów łososia atlantyckiego pomniejszonych o produkcje soku pomarańczowego XD I jeszcze jak on sam siebie odurza tym szurskim kadzidłem to naprawdę #!$%@? z nim, ale jak się pojawia ktoś nowy na tagu, pyta o to jakie ETF na nasdaq czy sp500 kupić na longterm, a ten mu pisze, żeby "poczekać, aż będzie tanio, bo stoimy u progu końca hossy" to to już jest poziom bycia szkodnikiem na poziomie mickapl, który od 2020 mówi ludziom, żeby nie kupować mieszkań, bo zaraz będzie taniej XD
Już sam nie wiem z czego gnije bardziej: z przemądrzałego buca nierozróżniającego korelacji od przyczynowości i giełdy od gospodarki, z tego, że ten ekspert z bożej łaski na poprzedniej bessie(według własny słów) stracił kasę, na obecnej hossie #!$%@? zarobił i uważa, że jest mądrzejszy od innych, czy w końcu z tego, że pamiętam, że ktoś napisał mu w komentarzu, że jego posty stanowią większość wartości na tym tagu XDD W każdym razie z każdej z tych rzeczy mam większą beke niż nawet z tych szurów od shortsqueeza na jsw.
A jakiś pożalsięboże teoretyk codziennie ostrzega, grzmi i wieszczy krach na giełdzie lub długotrwałą bessę, bo tak mu wyszło z korelacji sp500 do miedzi i połowów łososia atlantyckiego pomniejszonych o produkcje soku pomarańczowego XD I jeszcze jak on sam siebie odurza tym szurskim kadzidłem to naprawdę #!$%@? z nim, ale jak się pojawia ktoś nowy na tagu, pyta o to jakie ETF na nasdaq czy sp500 kupić na longterm, a ten mu pisze, żeby "poczekać, aż będzie tanio, bo stoimy u progu końca hossy" to to już jest poziom bycia szkodnikiem na poziomie mickapl, który od 2020 mówi ludziom, żeby nie kupować mieszkań, bo zaraz będzie taniej XD
Już sam nie wiem z czego gnije bardziej: z przemądrzałego buca nierozróżniającego korelacji od przyczynowości i giełdy od gospodarki, z tego, że ten ekspert z bożej łaski na poprzedniej bessie(według własny słów) stracił kasę, na obecnej hossie #!$%@? zarobił i uważa, że jest mądrzejszy od innych, czy w końcu z tego, że pamiętam, że ktoś napisał mu w komentarzu, że jego posty stanowią większość wartości na tym tagu XDD W każdym razie z każdej z tych rzeczy mam większą beke niż nawet z tych szurów od shortsqueeza na jsw.
Jak łatwo sterować tłumem.
Tymczasem wczoraj na Kremlu
- Dzisiaj zbombardujemy 20 elektrowni i 40 ciepłowni. Niech ukraińcy zamarzną na śmierć. A i jeszcze dwa polskie traktory.
- Ale dlaczego traktory?
- Widzisz! Mówiłem. Nikt nie będzie pytał o elektrociepłownie.
#ukraina #rosja #wojna
patrząc na zachodnie media - tak, jest tak źle. wszyscy mówią tylko o Przyborowie.
patrząc na uszkodzenia sieci energetycznej i ciepłowniczej - tak, jest tak źle.(acz liczby do żartu wziąłem z IDzD)
@thorstein92: Ponieważ nikogo nie dziwią już straty w kilkumiesięcznym konflikcie ukraińskim. Polska będzie bardziej atencyjna dla przeciętnego klienta mediów.
Komentarz usunięty przez autora
Już nie mówiąc o ponad 100 tys. nadmiarowych zgonów na covid
Czy te 2 śmierci się nie liczą? Liczą bo każda jest tragiczna, ale porównując do tego co się dzieje w Ukrainie i działo w Polsce, to jest to niestety bicie piany. Jeżeli to nie
Najbardziej obchodzi cię życie bliskiej rodziny, potem przyjaciół, gdzieś tam dalszej rodziny i zwierzaka, tragicznie zmarłego jeśli mieszkasz w małej społeczności, potem gdzieś dalej w Polskę. Powiem więcej, większość zasmuci się bardziej jak im ulubiona postać w serialu umrze. Tak to wygląda (kolejności można zamienić). Gdzieś tam dalej masz dopiero obywateli kraju ogarniętego wojną, którzy są dla ciebie cyferkami. A w krajach trzeciego świata których nawet większość ludzi nie potrafi wskazać na mapie to co?
Akurat zwracanie uwagi na "ważność" jednych nad drugimi jest nie na miejscu. Każdy, nawet gorliwie wspierający Ukrainę ma w dupie Afrykę czy inne zdupia. I nie wmówisz mi, że tak samo zacięcie jak wojnę na Ukrainie śledzisz konflikt w
@thorstein92: Obiekty strategiczne burzone są na terenie Ukrainy od ponad pół roku, jakbyś nie zauważył. Zabijani są tam też ludzie. I nie zostaje to bez komentarza. Uderzenie rakiety na terenie Polski natomiast, to pierwszy taki incydent od czasu rozpoczęcia wojny. Dziwi Cię, że to jest głównym tematem?