Wpis z mikrobloga

@michok91 - 2 tygodnie temu wrzuciłeś wpis w którym pisałeś że od 10.11 ceny rosną i postanowiłem to sprawdzić

W dniu 24 października było 65 mieszkań wolnych, rezerwacja 8
Dzisiaj jest ich 55 wolne a 10 jest w statusie rezerwacja.

Ogólnie ciekawa sytuacja i aż z ciekawości sobie zadzwonię na ile realne są te ceny.

Inwestycja https://solarispark.pl/ #krakow

#nieruchomosci
bi-tek - @michok91 - 2 tygodnie temu wrzuciłeś wpis w którym pisałeś że od 10.11 ceny...

źródło: comment_16682871149EskFb3IIBPV8UHiIGcuj4.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bi-tek: a to ten deweloper co laskawie daje szanse zakupu przed podwyzka xD

dobrze, cieszymy sie, nie sprzedalo sie taniej, to wiadomo ze sprzeda sie drozej, zeby sie zaraz nie okazalo ze jest mokolajkowa promocja to co podniesli + "pare zloty" na zachete ;)
  • Odpowiedz
@bi-tek: ale zaraz przybedzie Mickpl czy inny Pasti i powie ze spaki cen 85000 ;)
Widze to samo w Warszawie. W najlepszym razie nie rosna ale spadkow nie widze.
Za to moze garaz sie uda dostac za free po podwyzce o 100 000 w rok.
  • Odpowiedz
  • 0
@emil-hogan: Wiesz żona stronie to i o 300k mogą podnieść. Tyle ze jeszcze ktoś mysi to kupić.

Zdolność ludziom spada a ci jeszcze sobie utrudniają. Dam znać za miesiąc jak in poszło
  • Odpowiedz
@bi-tek: rezerwacja to znaczy że ktoś procesuje kredyt więc może wrócić xD pamiętajmy, że realne stopy procentowe są ujemne, więc tak naprawdę po każdej cenie na stałą się obecnie opłaca brać według mnie, RPP wybrałą scenariusz turecki
  • Odpowiedz
@bi-tek: żeby kupić klitkę 40m za 600 k to musiałoby mnie zdrowo powalić. :D 70 km dalej kupisz za tę cenę 80-90 m2 mieszkanie :DDD
Ludzie mają co raz mniej kasy, a deweloperzy co raz bardziej odlatują w swoich marzeniach.
  • Odpowiedz
@bartez_94: nie mówię, że to rozwiązanie idealne dla każdego :) Zwróciłam tylko uwagę na to, że śmieszne 70km robi różnicę x2 w cenie vs. metraż.
Biorąc pod uwagę jakość życia w takim Krakowie - syfiaste powietrze, korki i słaba komunikacja/przepustowosc, walczenie o miejsce w szkołach/przedszkolach/żłobkach/zajęciach, co raz gorszy dostęp do opieki medycznej, system przeciążony Ukraińcami itd. to w sumie robi sie miejscem ciezkim do zycia.
  • Odpowiedz