Wpis z mikrobloga

@rafal-heros: Patriotyzm to chociazby kupowanie polskich produktów czy dbanie o przyrodę.

Ale łatwiej 2 razy w roku pomachać flagą i można mieć "czyste" sumienie paląc jednocześnie śmieci w piecu i kupując niemieckie produkty z lidla bo tańsze.
  • Odpowiedz
@rafal-heros: szczerze? Co roku wywieszałem flagę, ale wycieranie sobie mordy patriotyzmem, symbolika, krzyczenie że wszyscy źli a my musimy niepodległe bronić swoich racji, swoich sądów... Tak nie jest normalnie i widzę że nie jestem jedyny bo i imbir ilość flag spadła. Ludziom po prostu patriotyzm w wykonaniu rządowym i nacjonalistycznym nie pasuje¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 38
@rafal-heros: obecny rząd skutecznie zabił we mnie patriotyzm i tą odrobinę religijności którą miałem w sobie, żeby nie było lewicą też gardzę.
  • Odpowiedz
@rafal-heros: dla mnie patriotyzm to kupowanie polskich produktów. Czy to w polskich sklepach czy np wybieranie polskiego czosnku nad hiszpańskim w biedronce.
Albo robienie czegoś więcej w pracy. Nie koniecznie dla pracodawcy, ale bycie "frontem do klienta"
  • Odpowiedz
@rafal-heros: Ja flagę wywieszam, ale domyślam się dlaczego sąsiedzi nie. Przyczyna jest bardzo prosta - w nowych blokach nie ma uchwytów do flagi, więc albo trzeba jakoś na trytytki kombinować albo kupić sobie samodzielnie uchwyt i go zamontować. Patrząc jak wiele osób ma problem z chociażby zgniataniem kartonów przed wrzuceniem do kontenera, nie dziwi mnie, że i flagi nie umieją zamontować xD
  • Odpowiedz
dla mnie patriotyzm to kupowanie polskich produktów. Czy to w polskich sklepach czy np wybieranie polskiego czosnku nad hiszpańskim w biedronce.

@ksiezyc_w_siatce: no, czyli świat zafundował Rosji przymusowy patriotyzm. Popełniliśmy w takim razie błąd?
  • Odpowiedz