Wpis z mikrobloga

@amityxd: spróbuj odpowietrzyć. Ja w nowym rowerze miałem zapowietrzony układ w tylnym hamulcu.
Druga opcja jest taka, zeby wsadzić tarcze do piekarnika z grzaniem na max i je przepalić bo może tłuste są.
  • Odpowiedz
@amityxd: Tarcze polecam xt albo xtr jest duża różnica mam w 2 rowerach zaciski 105 przy czym w jednym zestaw na tarczach xt a drugi jakieś zwykle trp różnica jest niesamowita klocki są takie same w obu zestawach.
  • Odpowiedz
@donmateok: ok 50 km, ale przeciez MT201 to najtansze gowno jakie daja. Mam 3 inne rowery z lepszymi tarczami/zaciskami jakos od poczatku hamowaly normalnie.

@HowHigh: spoko, mam profesjonalny odtłuszczacz do tarcz, sproboje.
  • Odpowiedz
@amityxd: coś takiego jak "spowalnia zamiast hamować" to było za czasów wigry3. Przeciętne, ale prawidłowo zamontowane hamulce szczękowe blokują koło.
A ty masz problem z tarczami? Masz coś zjepsute.
  • Odpowiedz
Druga opcja jest taka, zeby wsadzić tarcze do piekarnika z grzaniem na max i je przepalić bo może tłuste są.

Odpuszczanie polega na rozgrzaniu zahartowanego wcześniej przedmiotu do temperatury w granicach 150 do 650 °C


Kurde, czytam ten wykop ale cały czas mnie zaskakuje, chociaż wiesz co mu proponujesz?

@HowHigh:
  • Odpowiedz
@wykopyrek: @gregor40: No jak na co dzień jeździsz na 4-tłoczkowch M6120 z tarczami RT76 i przesiądziesz się na MT201 z tarczami RT10 to tak - są to spowalniacze. Dlatego pytam co wymienić żeby było lepiej.
  • Odpowiedz
@amityxd: już się nie napinaj, czym to nie jeździsz. Naciskasz na klamkę, koło się zatrzymuje. I to jest normalne od czasów jak weszły "faubrejki" do rowerów komunijnych dwie dekady temu.
Napisz normalnie, że masz słabe rączki i masz problem nacisnąć z odpowiednią siłą ( ͡º ͜ʖ͡º)
No chyba, że tak jak już napisano, coś sknocone z montażem.
  • Odpowiedz
@amityxd: +1 do wrzuty z wąsaczem od pine. Weź najpierw odtłuść tarcze i okładziny, a potem ładnie papierkiem ściernym to trochę przetrzyj. Hamulce hamują gdy jest tarcie, a tutaj możliwe, że wypolerowane na gładko.
  • Odpowiedz
@wykopyrek: Jak mam rower na stojaku to tak - naciskam klamke i kolo sie zatrzymuje natychmiast. Tylko jak jade rozpedzony i naciskam obie klamki to droga hamowania jest nieco dluzsza niz kiedy hamuje kilka kg ciezszym MTB z M6120. Dlatego uzylem sformuowania "spowalniacze".
  • Odpowiedz
@dzangyl: ja to robiłem zawsze w mocniejszych piecach, ale znam takich co robili to w piekarniku i też było spoko. Tłuszcz sie wypali. Gorzej jak to jakiś olej silnikowy, ktory może sie trafić w kałuży.
  • Odpowiedz