Aktywne Wpisy
TSR44 +297
damianooo8 +9
#zwiazki #kiciochpyta #rozowepaski #niebieskiepaski #malzenstwo
Czy własną żonę można zgwałcić? W sensie czy prawnie jest to tak zaklasyfikowane? Jeśli mam żonę a ona odmówi współżycia, wtedy ja ją do niego przymuszę siłą, to czy to jest prawnie uznane jako gwałt?
Pytam serio. Bo mi ta kwestia kompletnie umknęła ze świadomości. Jak jeszcze chodziłem do kościoła to pamiętam że kościół katolicki zabraniał kobietom odmawiania współżycia.
Czy własną żonę można zgwałcić? W sensie czy prawnie jest to tak zaklasyfikowane? Jeśli mam żonę a ona odmówi współżycia, wtedy ja ją do niego przymuszę siłą, to czy to jest prawnie uznane jako gwałt?
Pytam serio. Bo mi ta kwestia kompletnie umknęła ze świadomości. Jak jeszcze chodziłem do kościoła to pamiętam że kościół katolicki zabraniał kobietom odmawiania współżycia.
Uzupełnienie pytania: Często się mówi, że ktoś się stacza, zakłada się, że na samym dole jest samobójstwo. Że najgorszym momentem ich życia będzie samobójstwo, z czym się jednak chyba nie zgadzam- a przynajmniej nie twierdzę że samobójstwo implikuje najgorszy moment życia. Najgorszy moment życia może być wcześniej "przeżyty" i przez te doświadczenie postanowić się zabić. Stąd ta ankieta.
#depresja #samobojstwo #anhedonia #ankieta
#ankietydoczarnolistowania
moment, kiedy popełniamy samobójstwo jest najgorszym momentem życia
Zakładam, że człowiek zdrowy psychicznie nie popełni samobójstwa (chyba, że z głupoty, ale to wtedy bardziej wypadek). Jeśli nie uzyska w czasie życia pomocy, nie da rady sam się z tego jakoś wykaraskać to wtedy sam fakt, że zdecydował się na podjęcie próby samobójczej jest tym