Wpis z mikrobloga

Japonski rosolek sobie zrobilem (ʘʘ)
Wywar z kurczaka, pasty miso, i grzybow.
Smakuje nawet troche jak orginalny ramen, z tych restauracyjek z przyciskami. Nastepnym razem przyloze sie bardziej do jajek.

Moj tag #nietylkomielonka o tym co jada #emigracja w #uk
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #jedzenie
mielonkazdzika - Japonski rosolek sobie zrobilem (ʘ‿ʘ)
Wywar z kurczaka, pasty miso,...

źródło: comment_1667741678yr5jvcHplmqT3tZIaG5B2C.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DexterCho: @blakker: @igalic: tak naprawde to dosc latwa zupa :)
Wywar to pasta miso, podudzia kurczaka, grzyby i warzywa (ja dalem, pak choy, marchewke, cebule, imbir, czosnek) wywar ma byc dosc esensjonalny wiec za duzo wody sie niedodaje. Do tego pieprz, ostre chilli, troche sosu sojowego. Trzeba to dlugo gotowac (ja robilem w szybkowarze wiec po godzinie mialem juz pyszny wywar).
Potem makaron, i dodatki zeby
  • Odpowiedz