Wpis z mikrobloga

Ogólnie to jak jestem typem tylko po maturze, przez sytuację rodzinną musiałem rzucić studia na Polibudzie i #!$%@?ć z domu to jest jakikolwiek sens zacząć się uczyć programowania?

Szczerze to chciałbym kiedyś robić przy grach bo wiadomo, pasja każdego przegrywa ale zwyczajnie nigdy jakoś mnie nie ciagneło do kwestii mocno technicznych.

Może jakieś tworzenie modeli i animacja? To by dużo bardziej mi odpowiadało.

#programowanie #kiciochpyta #gamedev
  • 8
@Multigatawny: jak chcesz pracować w gamedev to musisz się pogodzić z niskimi zarobkami. Jeśli sam z siebie do tej pory nie zainteresowałeś się programowaniem i myślisz o tym tylko w kontekście przyszłej pracy, to nic z tego nie wyjdzie.
@Multigatawny: To zacznij którąś z tych rzeczy robić. Nikt ci nie powie co masz robić. Siadasz, ogladasz tutoriale, dużo czytasz książek i dokumentacji i robisz. Jak myślisz o tym jako coś gdzie ktoś ma ci wytyczyć dokladną ściezke i po kolei tlumaczyc co masz robic, bo sam nie możesz tego znaleźć, to wybij sobie z głowy programowanie.
@Multigatawny: kilka sekund szukania. Zrób te ćwiczenia i zobacz, czy się podoba. Próg wejścia niski, ciekawe w sumie czy da radę w tym robotę znaleźć, bo pewnie jest miliard osób ogarniających temat

Jakbyś sprawdzał to daj znać jak to wygląda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
slabehaslo - @Multigatawny: kilka sekund szukania. Zrób te ćwiczenia i zobacz, czy si...