Wpis z mikrobloga

@Maly_Jasio: @CrystalDizzy: Co za głupie powiedzenie.
Równie dobrze ubranie ma być cieple / przewiewne, a nie ma dobrze wyglądać.
W domu ma się mieszkać i spać, a nie ma dobrze wyglądać, wiec moze być meliną.
Telefon ma dzwonić, a nie wyglądać, więc moze byc porysowany jak twarz starej babci.
  • Odpowiedz
@Maly_Jasio: Oczywiscie, ze najwazniejszym parametrem jest niezawododnosc, ale dobrze zeby tez wyglądał.
Co mnie obchodzi, ze mercedes beczka jest niezawodny jak mi sie po prostu nie podoba? Wole miec trochę bardziej awaryjny samochod (co i tak nie zauwazę w codziennej eksploatacji) niz cos co mi sie wybitnie nie podoba.
Wygląd nie jest na szarym koncu, bo jest też ważnym parametrem.
  • Odpowiedz
@Maly_Jasio: Tylko, że ty myślisz o dwóch skrajnościach: Bardzo mało awaryjny i od razu trup.
A w życiu tak nie ma. Z reguły można dostosować i wygląd i odpowiednie parametry i awaryjnosć aby te najważniejsze parametry wypośrodkować, aby się podobał, miał ciekawe wersje wypozenia i nie byl znacznie bardziej awaryjny od jakiejs np toyoty corolli.
Podam przykład: Co z tego, że np (załóżmy) stary nissan micra jest bardzo mało awaryjny,
  • Odpowiedz
@Maly_Jasio: Motoryzacja jest tak szeroką dziedziną, że powiedzenie że samochód ma jeździć a nie wyglądać jest skierowane raczej do biednych ludzi ( ͡ ͜ʖ ͡) jak ktoś ma jakieś ferrari V12 2137KM to nie sądzę by przejmował się kosztami utrzymania czy niezawodnością tylko przyjemnością z jazdy xd
  • Odpowiedz
@CrystalDizzy: Ale rozkminy wychodków... Jak ktoś jest biedny i mieszka na wsi bez komunikacji miejskiej to priorytetem jest funkcjonalność, ale jak ktoś nie potrzebuje samochodu lub jest bogaty to można się skupić na innych aspektach.
  • Odpowiedz