Wpis z mikrobloga

Możliwe jest, że jak właściwie od kilku już lat, nie jem zupełnie cukru, tylko w potrawach ewentualnie, to to że podczas dnia bywają momenty gdy czuję się jak dętka, nie mam w ogóle energii - to może być powód tego że właśnie go nie jem? W sensie mój normalny poziom nie jest w ogóle spełniany i zdrowo nazywany sposób bycia ze zrezygnowaniem z cukru - u mnie się nie sprawdza? Bo zazwyczaj zauważam podczas dnia że jak zjem coś z cukrem płatki musli, albo owoce, albo ciasto, to mam strzał energii.
To normalne że powinienem zauważać aż tak różnice?
#dietetyka #dieta #jedzenie #cukier
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

bardzo upraszczając: Węglowodany (białe pieczywo, ziemniaczki, makaron etc) zamieniane są na cukier. Zrób w labie pomiar
Hemoglowina glikowana
(= to pomiar dotyczący przyłączania glukozy w ciągu 120 dni - kumuluje Hemoglowina glikowana - to pomiar dotyczący przyłaczania glukozy e ciągu 120 dni się kumuluje, potem hemoglobina "zdycha" - ale wskaźnik zostaje) NIE MA KONIECZNOŚCI na czczo.)
  • Odpowiedz