Aktywne Wpisy
fanmarcinamillera +323
Bosak właśnie potwierdził, że Konfa jest za wyjściem z UE . No to słucham Konfiarze, jeżeli nie UE, to do jakiego bloku ma należeć Polska? Odpowiedź w próżni nie wchodzi w grę, bo jest zwyczajnie debilna.
Nie wiem, choć się domyślam ( ͡° ͜ʖ ͡°) #neuropa #4konserwy #kanalzero #konfederacja #polityka
Nie wiem, choć się domyślam ( ͡° ͜ʖ ͡°) #neuropa #4konserwy #kanalzero #konfederacja #polityka
Linnior88 +5
Skąd bierzecie chęci do życia ?
Mirki od jakiegoś czasu chodzi za nami myśl wzięcia kredytu i budowy domu. Pracuję zdalnie, jestem na b2b i średnio wychodzi mi 12k do ręki, żona 5tys netto na UoP. Mamy do wyboru wzięcie kredytu i budowę własnego domu około 120m lub wyremontowanie domu (200m, ale rozkład to tragedia), w którym obecnie mieszkamy wspólnie z teściem. Do zrobienia byłby dach, elewacja i wymiana kopciucha na gazowy. Co byście zrobili na naszym miejscu? Z jednej strony boimy się kredytu, bo idą niepewne czasy, a potrzebowalibyśmy pewnie 600tys, a z drugiej strony mieszkanie z teściem, który jest bardzo spoko, ale jednak nie czuje się tam komfortowo i to nigdy nie będzie mój dom.
#kredyt #nieruchomosci #budowadomu #mieszkanie
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #635ffc8876fa5080909d8dc8
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
Chłopie to twoje życie a pytasz się wykopków o radę.
Jeżeli nie ma - odremontuj dom i usankcjonuj to prawnie lub zaproponuj teściowi np. odkup połowy (jeśli np. teść połowę zostawił by twojej żonie).
Wszystko zależy jakimi jesteście ludźmi - a z doświadczenia wiem, że teść przy dzieciach pomoże z drugiej strony z biegiem lat będzie łatwiej się nim zajmować.
Jak teść się
Głos na
Razem z zona pewnie max 350k
Remont starego to zawsze remont starego i o ile nie wyczyścisz tego do zera potem nie zaczniesz robić generalki to tez lipa z tego wyjdzie. Ryczałtowcy maja zdolność na poziomie minimalnej a tez pytanie jak długo to prowadzisz bo jak mniej niż 12-24 to tez nie dostaniesz za bardzo