Wpis z mikrobloga

Panowie i panie, po miesiącach odkładania pieniędzy pozwoliłem sobie pojechać z Wrocławia do Warszawy w tym słynnym pendolino i to nawet w pierwszej klasie.Jak wcześniej mi polecono, to starranie przygotowałem się do podróży, w weekend obszedłem wszystkie lumpeksy poszukując garnitur na podróż i zakupiłem cały zestaw za kilka złotych bo kupiłem na wage, ktoś pewnie se pożartował w kwestii kwiatów dla konduktora bo po wejściu na pokład gdy podarowałem bukiet kwiatów dla konduktora to dziwnie się na mnie popatrzał i powiedział że on podziękuje, a przyznam się że ciężko się napracowałem po nocy kradnąc kwiaty z pobliskich ogródków działkowych.Podróż przebiega bardzo przyjemnie i do warszawy jade w nieco ponad 4h zamiast jak zwykle 8 godzin w TLK na stojąco. Pan ordynans chodził z jakimś jedzeniem oraz napojami ale że nie było podsnych cen to odmówiłem bo nie wiedziałem czy będzie mnie stać na takie luksusy , ale byłem zaopatrzony w prowiant w postaci jajek na twardo oraz pasztetowej. Jak narazie podróż jest przyjemna ale że niedługo dojeżdżamy do Warszawy to nie wiem czy trzeba klaskać po dojechaniu, czy ktoś może mi na szybko pomóc w tej kwestii.
#pkp #kolej #intercity #podroze #podrozujzwykopem
Szwagier1999 - Panowie i panie, po miesiącach odkładania pieniędzy pozwoliłem sobie p...

źródło: comment_1667203436ApEqMBF87lXnZD8BkXqcmY.jpg

Pobierz
  • 2