Aktywne Wpisy
WielkiNos +355
Mina p0lki kiedy w hotelu na wakacjach widzi szczęśliwe, białe rodziny z dziećmi zamiast obcokrajowców z krajów Afryki, którym mogłaby pokazać swoją lewacką tolerancję i miłość.
#p0lka #bekaztwitterowychjulek #tatuaze
#p0lka #bekaztwitterowychjulek #tatuaze
Minieri +984
Nocka w środku tygodnia to właściwie jedynie oczekiwanie na stałych klientów. Doskonale wiem kto i mniej więcej o której godzinie przyjdzie. Przed chwilą był właśnie pan po 2 Halne Megamocne. Zawsze przychodzi ze swoim pieskiem, kulawą kundelką Tośką którą przygarnął z Ciapkowa. Dzisiaj wyraźnie się spieszył bo zazwyczaj chętnie zamieniał kilka słów na różne tematy. Ostatnio opowiadał właśnie o piesku, o tym że weterynarz chciał jej tę kulawą łapkę amputuwać, ale on nie pozwolił i tak już 8 lat za nim drepcze. Dzisiaj chyba za zimno by przystanąć przy okienku i pogadać, albo za bardzo suszy i spieszy się do domu by opróżnić puszki z ilustracją niedźwiedzia i hasłem "potęga smaku".
Pracuję na tej stacji nieco ponad pół roku i jeszcze nie zdążyłem poznać wszystkich klientów o których słyszałem od ekipy która pracuje tu już od lat. Znam głównie tych którzy przychodzą w nocy, bo głównie nocki do tej pory miałem. Zaczęły mnie jednak męczyć więc poprosiłem o więcej dniówek. To zupełnie inna praca. Miejsce to samo, robi się w zasadzie to samo, ale wrażenia po dniówce są zupełnie inne. Kontakt z klientem jest często krótki i ogranicza się do wygłoszenia tych formułek i pytań które każą nam zadawać w razie gdyby zjawił się tajemniczy klient. Pytanie o apkę, propozycja czegoś z gastro, a jak klient chce fakturę to koniecznie muszę zaproponować kartę paliwową. Wszystko po jakimś czasie jest już zakodowane i działa się mechanicznie. Plus taki że ograniczone są często nudne i niechciane rozmowy. Ostatnio na dniówce kolega wpadł jednak na takiego klienta który dobre kilka minut stał przy kasie i opowiadał o rywalizacji między Dodgem a jakaś inną firmą. Otóż Dodge wypuścił superauto o nazwie Demon a tamci odpowiedzieli wypuszczając szybsze i nazwali je Exorcist. Mówił o tym ze wszystkimi detalami których nie sposób zapamiętać, widać po zaangażowaniu z jakim to opowiadał że to jego prawdziwa pasja, ale wyraźnie nie zauważył że nie udało mu się zainteresować tematem kolegi który jedynie kiwał głową nieudolnie próbując wykazać zainteresowanie.
Z tych klientów o których słyszałem od koleżanki jest taki chłopak którego jak twierdzi obsługiwała jeszcze jako dzieciaka i powoli obserwowała jak się stacza. Jak twierdzi na początku przychodził po a-----l jedynie z kolegami i tylko w weekendy, ale stopniowo, powoli się staczał. Dzisiaj często jest już nad ranem po coś picia, a od menela odróżnia go jedynie fakt że zawsze ma na sobie czyste, markowe ciuchy. Twarz, głos czy nawet sposób chodzenia dobitnie świadczą już jednak o chorobie alkoholowej.
Pisząc
Pracuję na tej stacji nieco ponad pół roku i jeszcze nie zdążyłem poznać wszystkich klientów o których słyszałem od ekipy która pracuje tu już od lat. Znam głównie tych którzy przychodzą w nocy, bo głównie nocki do tej pory miałem. Zaczęły mnie jednak męczyć więc poprosiłem o więcej dniówek. To zupełnie inna praca. Miejsce to samo, robi się w zasadzie to samo, ale wrażenia po dniówce są zupełnie inne. Kontakt z klientem jest często krótki i ogranicza się do wygłoszenia tych formułek i pytań które każą nam zadawać w razie gdyby zjawił się tajemniczy klient. Pytanie o apkę, propozycja czegoś z gastro, a jak klient chce fakturę to koniecznie muszę zaproponować kartę paliwową. Wszystko po jakimś czasie jest już zakodowane i działa się mechanicznie. Plus taki że ograniczone są często nudne i niechciane rozmowy. Ostatnio na dniówce kolega wpadł jednak na takiego klienta który dobre kilka minut stał przy kasie i opowiadał o rywalizacji między Dodgem a jakaś inną firmą. Otóż Dodge wypuścił superauto o nazwie Demon a tamci odpowiedzieli wypuszczając szybsze i nazwali je Exorcist. Mówił o tym ze wszystkimi detalami których nie sposób zapamiętać, widać po zaangażowaniu z jakim to opowiadał że to jego prawdziwa pasja, ale wyraźnie nie zauważył że nie udało mu się zainteresować tematem kolegi który jedynie kiwał głową nieudolnie próbując wykazać zainteresowanie.
Z tych klientów o których słyszałem od koleżanki jest taki chłopak którego jak twierdzi obsługiwała jeszcze jako dzieciaka i powoli obserwowała jak się stacza. Jak twierdzi na początku przychodził po a-----l jedynie z kolegami i tylko w weekendy, ale stopniowo, powoli się staczał. Dzisiaj często jest już nad ranem po coś picia, a od menela odróżnia go jedynie fakt że zawsze ma na sobie czyste, markowe ciuchy. Twarz, głos czy nawet sposób chodzenia dobitnie świadczą już jednak o chorobie alkoholowej.
Pisząc
#mmmecz – Tag do obserwowania/czarno listo
Piłka nożna
Polska
Ekstraklasa
15:00 - Korona Kielce - Piast Gliwice (Canal+ Sport, Canal+ Sport 3)
17:30 - Jagiellonia Białystok - Legia Warszawa (Canal+ Sport, Canal+ Sport 3, TVP Sport)
20:00 - Wisła Płock - Śląsk Wrocław (Canal+ Sport, Canal+ Sport 3, Canal+ 4K Ultra)
I liga
15:00 - Podbeskidzie B-B - Sandecja Nowy Sącz
17:30 - Ruch Chorzów - GKS Katowice (Polsat Sport News)
20:00 - Stal Rzeszów - GKS Tychy
II liga
12:00 - Znicz Pruszków - Hutnik Kraków
13:00 - Górnik Polkowice - Garbarnia Kraków
14:00 - Pogoń Siedlce - Kotwica Kołobrzeg
17:00 - Motor Lublin - Polonia Warszawa
18:00 - Stomil Olsztyn - Radunia Stężyca
Ekstraliga kobiet
12:30 – GKS Katowice – UKS SMS Łódź (TVP Sport)
Anglia
Premier League
13:30 - Leicester - Manchester City (Viaplay)
16:00 - Bournemouth - Tottenham (Viaplay)
16:00 - Brentford - Wolves (Viaplay)
16:00 - Brighton - Chelsea (Viaplay)
16:00 - Crystal Palace - Southampton (Viaplay)
16:00 - Newcastle - Aston Villa (Viaplay)
18:30 - Fulham – Everton (Viaplay)
20:45 - Liverpool – Leeds (Canal+ Sport 2, Viaplay)
Championship
13:30 – West Brom – Sheffield Utd (Viaplay)
16:00 – Norwich – Stoke (Viaplay)
Francja – Ligue 1
17:00 - PSG – Troyes (Eleven Sports 3)
21:00 - Strasbourg – Marsylia (Eleven Sports 3)
Hiszpania – LaLiga
14:00 - Almeria - Celta Vigo (Canal+ Sport 2)
16:15 - Cadiz - Atl. Madryt (Canal+ Sport 2)
18:30 - Sevilla – Vallecano (Canal+ Sport 2, Eleven Sports 4)
21:00 - Valencia – Barcelona (Eleven Sports 1)
Niemcy
Bundesliga
15:30 - Bayern Monachium - 1. FSV Mainz 05 (Viaplay)
15:30 - RB Lipsk - Bayer Leverkusen (Viaplay)
15:30 - VfB Stuttgart - FC Augsburg (Viaplay)
15:30 - VfL Wolfsburg - Bochum (Viaplay)
18:30 - Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund (Viaplay)
2. Bundesliga
13:00 - Kaiserslautern - 1. FC Nürnberg (Viaplay)
13:00 - Kiel - Düsseldorf (Viaplay)
13:00 - Regensburg - Rostock (Viaplay)
20:30 - St. Pauli - Darmstadt (Viaplay)
Portugalia – Liga Portugal
16:30 - Santa Clara - FC Porto (Eleven Sports 4)
19:00 - Benfica – Chaves (Eleven Sports 3)
Włochy
Serie A
15:00 - Napoli - Sassuolo (Eleven Sports 1)
18:00 - Lecce - Juventus (Eleven Sports 2)
20:45 - Inter - Sampdoria (Eleven Sports 4)
Serie B
14:00 – Parma – Como (tvpsport.pl)
Copa Libertadores – finał
22:00 – Flamengo (Bra) – Athletico-PR (Bra)
Brazylia – Serie A
00:30 – Goias – Corinthians
Hokej na lodzie
USA – NHL
20:00 - Dallas Stars - New York Rangers (Viaplay)
22:00 - Florida Panthers - Ottawa Senators (Viaplay)
22:30 - San Jose Sharks - Tampa Bay Lightning (Viaplay)
01:00 - Buffalo Sabres - Chicago Blackhawks (Viaplay)
01:00 - Detroit Red Wings - Minnesota Wild (Viaplay)
01:00 - Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs (Viaplay)
01:00 - Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes (Viaplay)
01:00 - St. Louis Blues - Montreal Canadiens (Viaplay)
01:30 - New York Islanders - Colorado Avalanche (Viaplay)
02:00 - Nashville Predators - Washington Capitals (Viaplay)
03:00 - Calgary Flames - Edmonton Oilers (Viaplay)
03:00 - Seattle Kraken - Pittsburgh Penguins (Viaplay)
Koszykówka
Energa Basket Liga
17:30 - Śląsk Wrocław - Twarde Pierniki Toruń (Polsat Sport Extra)
19:30 - Anwil Włocławek - King Szczecin
USA – NBA
00:00 - Sacramento Kings - Miami Heat (Canal+ Sport)
01:00 - Charlotte Hornets - Golden State Warriors
01:30 - Brooklyn Nets - Indiana Pacers
02:00 - Chicago Bulls - Philadelphia 76ers
02:00 - Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks
03:00 - Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder
03:00 - Utah Jazz - Memphis Grizzlies
Hiszpania – ACB
18:30 – Valencia – Barcelona (Canal+ Family)
Piłka ręczna
PGNiG Superliga
14:35 - Wisła Płock - Gwardia Opole (TVP Sport)
18:00 - Łomża Industria Kielce - Zagłębie Lubin
Rugby
Ekstraliga
13:00 - Lechia Gdańsk - Budowlani Lublin
14:00 - Orkan Sochaczew - Juvenia Kraków
14:00 - Skra Warszawa - Master Pharm Lodz
Anglia – Premiership Rugby
16:00 – Harlequins – London Irish (Viaplay)
Siatkówka
PlusLiga
14:45 - Skra Bełchatów - Projekt Warszawa (Polsat Sport)
17:30 - AZS Olsztyn - BBTS Bielsko-Biała (Polsat Sport)
20:30 - Czarni Radom - Asseco Resovia (Polsat Sport)
F1
GP Meksyku
19:00 – III trening (Eleven Sports)
22:00 – kwalifikacje (Eleven Sports)
Narciarstwo alpejskie
11:45 – zjazd mężczyzn w Zermatt-Cervinia – Szwajcaria (Eurosport)
#mecz #pilkanozna #ekstraklasa #siatkowka #koszykowka #pilkareczna #rugby #hokej #f1