Aktywne Wpisy
Ziom166 +8
Pobawimy się w AMA. Zadaj mi pytanie a ja zadam pytanie tobie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tematyka dowolna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miarki, pijcie że mną kompot. Różowa właśnie dzwoniła se urodziła więc zostałem ojcem i z tej okazji pije sobie w----y.
#bekazprawakow #bekazkatoli #2137 #neuropa
@stanleymorison: Jest jeszcze słynny dawny wykopowicz, mikrobloger Lech "dd" Wałęsa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Uproszczenie.
Nikomu w Europie no można Brytyjczykami nie pasował wtedy obecny układ granic i każdy miał o coś ból duspka. I każde mocarstwo chciało szybkiej zwycięskiej wojny.
Francuzi o Alzację i Lotaryngię.
Włosi liczyli na szeroki pas ziemi w Dalmacji i regiony z większością włoską.
Niemcy chcieli kolonii i pokonania coraz silnieszej Rosji która w perspektywie 10-20 lat jak ocenali ich zgniecie, plus raz na zawsze pozbycia się zagrożenia
A tak serio to nie wiem co Twój wpis wnosi do tej dyskusji ¯\(ツ)_/¯. Chodzi Ci o to że Niemcy niewinni że zaatakowali? I że zaatakowali potem jeszcze raz? Über alles?
Współczesny
Do wojny dążyła cała Europa nie tylko Wilhelm
Komentarz usunięty przez autora
@ZygmnuntIgthorn: To jakby w Gdańsku ktoś miał pretensje o Heweliusza, Heveliusa czy tam Hewelcke.
@juin: A co da potomostwo Jana Pawła II? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Michal9788: Zdaniem niektórych to każda ulica winna być Jana Pawła II, każda szkoła winna być Jana Pawła II, a plac ewentualnie Kaczyńskiego.
Dlatego jego ofiara czy poświęcenie można uważać za większe tj. nie robi dla "siebie" czy czegoś swojego bo wie że nic z tego sam nie ma. To jest ofiara bezinteresowna.
Warto zrozumieć. Pomyśleć. To przekracza 'zwykle'