Wpis z mikrobloga

Użytkownik @Spell_17 podaje swój problem, ja komentując podaje rozwiązanie jakie u mnie się sprawdziło.
Co robi powyższy użytkownik? daje mnie na czarną listę...
A więc odpowiem tu :D

@sssabae: na Mi9 mam Android'a 11, a na Mi10T Pro Android'a 10.
Nie aktualizuje ze względu na stare gry, które mają różnorodne problemy w Android'zie 12 i 11.

gdzie jest ten pajac z mirko, co to mi pisał

@Spell_17

gdzie jest ten pajac z mirko, co to mi pisał

Czyli pisanie prawdy, podawanie rozwiązania które u mnie działa, powoduje bycie pajacem?

@Jamniki2: iPhone'y są droższe i gorsze od konkurencji.

@supra107: @CyprianFonda: nie mam żadnych reklam w obu Xiaomi smartfonach.
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jamniki2: iPhone są tandetne, gorsze od Samsung'ów, a nawet od Xiaomi.
Oczywiście piszę o flagowcach, np.

Przykład z ceną w dniu premiery:
-Apple iPhone 12 128 GB - 4 199 złotych
-Xiaomi Mi10T Pro 256 GB - 2
  • Odpowiedz
@Eskim0s: fajnie tyle ze mi10t pro po pół roku będzie się zacinał hahaha, przerobiłem wiele androidów i nigdy do gowna nie wrócę. Pomijam już fakt bezsensowności porownywania parametrów w przypadku różnicy oprogramowania xD
  • Odpowiedz
@Eskim0s: Nie chodzi ci płynnie, po prostu nie wiesz jak może chodzić dobry telefon, myślisz ze twój chodzi płynnie ale tak nie jest, jeśli wezmiesz do rak iPhone to zobaczym czym jest płynne chodzenie, to kompletnie inna liga. Do celów biznesowych i na codzień środowisko Apple r---------a konkurencje na łopatki, może wam tam na studiach czy gdzieś xiaomi się bardziej podoba jak się wymieniacie plikami przez bluetootha.
  • Odpowiedz
@Jamniki2:

Nie chodzi ci płynnie

Chodzi znacznie płynnej niż jakikolwiek iPhone.
Mój smartfon ma 144 Hz, może więc przedstawić w ekranie niesamowitą
  • Odpowiedz
@Eskim0s: Tandetna firma, świadczy o tym to ze jest jedna z najpotężniejszych firm na giełdzie xD niezła zarzutka, dopiero się skapnalem ze trolujesz miłego dnia
  • Odpowiedz
@Jamniki2: nie troluje, a podaje swoje zdanie.
To że coś jest popularne nie równa się że jest godne uwagi i warte swojej ceny.
Apple ma najwięcej absurdów, które fani ignorują.
  • Odpowiedz
@Jamniki2: Prawdziwym trollem są osoby które w---------ą się w wątki o problemach w Androidzie żeby oznajmić że "iPhone lepszy hehe". Nikogo to nie obchodzi, bo to tak jakby powiedzieć że ma się problem w jakimś starszym Oplu i włazi taki buc który oznajmia żeby kupić sobie najnowszego Mercedesa S klasę i będzie lepiej.
  • Odpowiedz
@Jamniki2: Ale w oryginalnym wątku napisałeś, i tu zacytuję:

Kupic iPhone problemy znikną

No to jak masz starego Opla to kup Mercedesa S klasę i problemy znikną, ten sam poziom argumentu.
  • Odpowiedz
@Spell_17:

XIAOMI ok, a to ze nie umiesz wyłączyć kilku reklam i dla Ciebie to problem to może jednak zamiast szukać androida kup iOS, kilka reklam to nic zlego

Nie pamiętam aby tego pisał.
Możliwe że zaproponowałem przesiadkę na iOS'a jeżeli nie potrzebuje ktoś zaawansowanego systemu jakim jest Android (są gusta, a każdy ma swoje) no i Apple ma wysokie wsparcie z systemem, aplikacjami swoimi jak i kompatybilnością swoich urządzeń i
  • Odpowiedz
@Jamniki2: Wiesz, Mercedes klasy S zawsze będzie lepszy od starego Opla, ale chodzi o to że 1) nie każdego na to stać i 2) nie każdy tego potrzebuje. Tu chodzi o to że 99% ludzi będzie zadowolone z taniego smartfona z Androidem i nie będą mieli potrzeby wydawania grubej kasy na iPhone'a. Co więcej, osoby które faktycznie stać na tego iPhone'a i uważają go za lepszego nie w---------ą się w
  • Odpowiedz
@Eskim0s: Spoko, to fajnie :)

Ktoś pokazał, że ma i wiele osób napisało, że też ma, więc ktoś je ma. Pisałem tylko, że to jest słabe zagranie ze strony firmy, niezależnie od producenta. Jakby to zrobiło Apple, Samsung, czy inny producent to bym bym tak samo to ocenił, bo nie wyobrażam sobie wyświetlania reklam z telefonie.
Jak ludzie nie będą tego piętnować to zaraz producenci telewizorów w menu głównym będą
  • Odpowiedz