Wpis z mikrobloga

@arinkao: Hmmmm. Pyszna rybka.

Jak widać po mnie się można wszystkiego spodziewać, jestem szalona, mówię Ci.


Teraz będę patrzył na twoje dania po przez powyższe wyznanie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Zjedzon: @NorthKoreaSpitFire: Z przyjemnością, bo jak nie napisze przepisu to sama go nie będę miała a zrobiłam danie inaczej niż zwykle i jestem z niego bardzo zadowolona.

Chciałam uprościć i zrobić lekkie danie, bez dużej ilości smaków i przypraw, lekkostrawne ale smaczne niewielkim kosztem, szybkie. Ryż jak ryż. To jaśminowy, jest smaczny sam w sobie, klasycznie ugotowany w garnku z wodą.
Pstrąga obrałam z łusek, posoliłam, do środka dałam łodygi tymianku oraz pastę z czosnku którą też mam gdzieś na tagu bo sama zrobiłam.

Taką rybę usmażyłam na średnim ogniu na oleju z masłem w proporcjach 1:1. Pod koniec smażenia z drugiej strony podlałam go niewielką ilością wody i to było genialnym pomysłem który trochę odmienił smażoną rybę, bo zrobiła się smażono-duszona. Wyszło z niej mnóstwo smaku! Należy uważać żeby nic nie przeciągnąć bo ryba szybko dochodzi, ma nie być glutem, łatwo to zepsuć. Bardzo polecam
  • Odpowiedz