Aktywne Wpisy
kotka-a +13
Ile macie przy sobie gotówki? Samej gotówki, a nie bezgotówkowej. Ciekawe czy ludzie noszą jeszcze przy sobie kasę xD
#kiciochpyta
#kiciochpyta
coolcooly22 +178
Też tak macie że kończycie pracę o tej 17:00 i juz nie macie sił nawet na rozrywkę typu pograć w grę, poczytać książkę i tylko siedzicie bezproduktywnie albo patrzycie tylko w internet/tv bo wszystko inne wymaga więcej energii?
#motywacja #kiciochpyta #pracbaza #korposwiat
#motywacja #kiciochpyta #pracbaza #korposwiat
1. Wpakować się w kredyt mam 110tys£ depozytu w styczniu będę mógł najwcześniej. Procenty obecnie to 5-6% czyli słabo.
2. Poczekać conajmniej pół roku lub rok. Co doradza mi dobry znajomy co obracał domami.
Mówi że będą wyprzedaże kredyciaży co brali pod korek. On na sam kupił w 2009 roku chałupę o 50 tys £ taniej.
Za te pół roku uzbiera chłop około 130-140tys £ depozytu i jeśli by chałupy pospadały o te 20-30tys £ to chyba nawet opłaca się poczekac mimo że inflacja działa na niekorzyść ludzi z kapustą na końcie.
#uk
#finanse
#oszczedzanie
#nieruchomosci
#kredythipoteczny
#przemyslenia
#pytaniedoeksperta
#pytanie
Pytanie czy chcesz czekać x czasu :)
Jeden rabin powie tak a drugi inaczej
@Infernal123: obecnie 400£ za pokój w środkowej Anglii, z tego połowę i tak odliczam od podatku jako koszt "biura" mojej "firmy" xd
Dodatki z tego co widziałem to wiele domów które mnie interesują mają sporo do poprawy wewnątrz i na ogrodzie, a ja z ojcem jesteśmy w stanie to elegancko wykończyć poprawić i może cena domu by po takim remoncie
Nieruchomosc dla siebie zawsze warto kupic, majac 40-50% depozytu moze nawet jakis lepszy deal by Ci wpadl, niz te
Jesli zaczna sciagac z zagranicy ludzi do najslabiej platnej roboty, zeby zapelnic luke po tych co wyjechali po brexicie i z powodu pandemii, to znaczy ze rynek wynajmu dalej bedzie dzialal co skloni ludzi do nie sprzedawania swojej nieruchomosci pomimo rosnacej raty.
Po drugie, jak bedzie wielki kryzys na swiecie to raczej nie trzymaj kasy na koncie tylko pakuj sie w nieruchomosc, najlepiej taka ktora mozesz kupic za gotowke i w