Aktywne Wpisy

djtartini1 +108

mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Tt;dr dziewczyna z roboty, w której się zakochałem na zabój poszła w tango (potajemnie) z innym ziomkiem z pracy i wszystkiego się wypiera, nadal powtarza w kółko że nikogo nie szuka a z ziomkiem się spotyka po robocie na ruchanie.
Full:
Dwa miesiące temu zatrudniła się nowa dziewczyna, szkolę ją obecnie na stanowisko więc spędzamy ze sobą całe 8h dziennie. Przepiękne dziewcze, super szczupła, wysoka, przepiękny uśmiech - no
Tt;dr dziewczyna z roboty, w której się zakochałem na zabój poszła w tango (potajemnie) z innym ziomkiem z pracy i wszystkiego się wypiera, nadal powtarza w kółko że nikogo nie szuka a z ziomkiem się spotyka po robocie na ruchanie.
Full:
Dwa miesiące temu zatrudniła się nowa dziewczyna, szkolę ją obecnie na stanowisko więc spędzamy ze sobą całe 8h dziennie. Przepiękne dziewcze, super szczupła, wysoka, przepiękny uśmiech - no
Mam piec gazowy Vitodens 100, ostatnio podczas przeglądu pieca gazowego. Serwisant zalecił aby zainwestować w system UPS który podtrzyma działanie pieca w razie zaniku zasilania. Powiedział, że sterownik w przypadku zaniku zasilania może ulec awarii i konieczna będzie jego wymiana i dużo taniej będzie zainwestować w UPS zamiast wymieniać sterownik. Szukałem informacji z zewnątrz i nie znalazłem nigdzie rzetelnej informacji o tym, że w przypadku zaniku zasilania sterownik może ulec uszkodzeniu. W większości przypadków informacje takie są od użytkowników na forach pokroju janusz-dom.pl. Stąd moje szeroko pojęte pytanie odnośnie zasilania sterowników do pieców gazowych. Zastanawiam się czy rzeczywiście zainwestować w UPS czy może jednak serwisant mówił nad wyraz lub użył skrótu myślowego (przepięcia? lub przegrzanie?). Niestety nie miałem możliwości z nim porozmawiać.
#budujzwykopem #budownictwo #elektryka
@Hakunamatata57: Chłop ma chyba czarny pas w nawijaniu makaronu na uszy. Dlaczego poważna firma działająca na rynku ciepłowniczym na którym jest spora konkurencja miałaby projektować sterowniki dzialające w swoich urządzeniach by te uszkadzały się w wyniku nierzadkiej utraty zasilania?
@mapixxx: jak nie będzie miał i spali się sterownik od przepięcia to co myślisz, że producent zwróci kasę? :D
@eiaculatiopraecox: kasa, każdy
@ksiak: Od tego są zabezpieczenia przeciwprzepięciowe a nie UPsy.
@ksiak: Wiem. Jako względnie świadomy konsument jednak niekoniecznie dobrze czułbym się wiedząc że ktoś mi zdołał coś wcisnąć poprzez jakąś bzdurną tech-gadkę. Będąc instalatorem pewnie robiłbym tak samo.
@Hakunamatata57: tak, kupić plus jak nie masz to zabezpieczenie przepięciowe.
Albo twój serwisant wie że producent dał dupy przy projektowaniu elektroniki albo chce cię naciągnąć?
Albo ma nick @kasiak na wypoku XD. Spytaj czy wie gdzie kupić jak będzie miał gotową odpowiedź no to cóż...
Podtrzymanie działania pieca - w zależności od tego ile wydasz podtrzyma działanie na kilka minut przy kwocie ponad 600 zł. Sprawdź moc jaką pobiera piec z sieci
Choć mogą być rejony zasilania gdzie się ludziom cuda z prądem dzieją.
Jak sie boisz przepięcia to kup po prostu gniazdko przeciwprzepięciowe, tylko może nie te najtańsze i zasilaj piec przez takie gniazdko.
Gx