@Whiskeyjack29: visual studio + resharper. Głównie dlatego bo w pracy korzystamy z visual studio. Poza tym to naprawdę potężne IDE masa naprawdę masa opcji robię w nim już trochę ale znam może ze 4% możliwości. Rider też jest fajny ale jakoś visual z biegiem czasu mnie przekonał do siebie
@WhiskyRomeo: Po ostatnich 5 latach na riderze (z małymi epizodami w vs 2019 jak na szybko musiałem naskrobać okienko w windows formsach do jakiegoś zapomnianego toola) sprawdziłem vs 2022 i osobiście dalej nie rozumiem czemu to ide jest tak słabe w porównaniu z tym co oferuje rider. W riderze jest dużo lepszy intelisense, dużo lepsza customizacja kolorowania i formatowania kodu - możliwość per język, projekt i per środowisko. Ustawienia można
@Whiskeyjack29: Visual Studio to jest kombajn. Uwielbiam go. Jak miałem jakieś epizody z innymi językami na przestrzeni lat to zawsze topowe IDE danego języka to było g---o w porównaniu do VS. Od wersji 2019 jak się poprawił znacząco performance to już w ogóle bajabongo. Dodatkowo w 2022 jak dorzucili hot reload i ten kontekstowy podpowiadacz, który sprowadza kod do n-----------a tabem, to już nie wiem czy cokolwiek więcej mógłbym sobie
Powiedzcie mi jaki jest sens emigrowania z Polski w dzisiejszych czasach ? Przecież na zachodzie już wcale nie jest lepiej chyba, że się jest jakimś specjalistą…
#programowanie #csharp
Jakie IDE do C#
źródło: comment_1666377341I1dxsCet2FF1krtkgMb5xQ.jpg
Pobierz62%
27%
9%
4%
https://www.jetbrains.com/lp/devecosystem-2021/csharp/
Jedyne czego mi tam brakuje to możliwości debugowania wybranych wątków przy zatrzymaniu pozostałych co w VS jest bajecznie proste do zrobienia