Wpis z mikrobloga

Da się zrobić ładną, umięśnioną sylwetkę samymi ćwiczeniami bez sprzętu, w domu? Różne rodzaje pompek, brzuszków, rozciąganie, joga itd. itd., wszystkie tego typu programy, które są proponowane w apkach? Czy nie ma szans i jak chcesz poprawić ciało, to musi być siłka ze sprzętem? A jeśli da się w domu, to kiedy widać pierwsze efekty codziennych ćwiczeń?

#mirkokoksy #silownia
  • 11
@Kasahara: no tak, to faktycznie wygląda na konkretną pracę. Ale fajnie byłoby mieć przynajmniej płaski brzuch i trochę bardziej rozbudowane barki i klatkę. Ogólnie takie poczucie wyżyłowania, a nie flakowatość
@Abaddon84: dasz radę mieć w miarę łądną i szczupłą sylwetkę, ale odpuść "programy polecane w apkach" tylko popatrz na fora sportowe i treningi polecane w domu.
Osobiście zainwestowałbym też w hantle (ale takie normalne że krótki gryf ze śrubami i możliwość wymiany obciążenia) - zajmą mało miejsca w mieszkaniu a dużo lepiej i dużo więcej ogarniesz. Zrobisz sobie przysiady z handlami, jakieś pompki, wiosłowanie hantlem, wycisk na barki, coś na triceps,
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kasahara: wiesz, mimo wszystko jestem gościem, który do niedawna miał zero ruchu i mocno się zaniedbał. Nie jestem w ogóle ulany, ale zaspawany i słaby kondycyjnie. Więc ten ruch w domu to i tak coś na start. Może miałoby sens późniejsze przetransferowanie się na siłkę, gdy poczuje się pewniej?
@Abaddon84 idz na siłownię od razu jak biały człowiek, chyba że kupisz sobie podstawowy* sprzęt na chatę

* gryf długi prosty, 2 gryfy krótkie na hantle, ławka regulowana stojaki 100 kg obciazenia drążek do podciagania
@yahoomlody: krępuje mnie siłownia, nigdy nie byłem, nie wiem, co bym tam robił, taki szczaw wśród koksów — ja jestem 178cm/65kg xD I tak, wiem, czytałem tysiąc wpisów na ten temat, że przeca po to siłownia istnieje i czego się tu bać, każdy pomoże bla bla bla, ale i tak mnie to krępuje. Pójdę, ale najpierw muszę się choć trochę wzmocnić pod ciężarem własnego ciała zanim w ogóle porwę się na
@Abaddon84 #!$%@? się wzmocnisz pompeczkami w porównaniu do wyciskania na płaskiej, jak wstydzisz się iść na siłkę to masz jakieś problemy społeczne raczej

Jak już masz aż taki problem to idź na wielka sieciowke, tam stosunkowo mniej "karkow"