Wpis z mikrobloga

#pracait #programowanie #chwalesie #devops #programista15k

Oficjalnie mogę po ponad 3 miesiącach powiedzieć, że jak na razie jestem bardzo zadowolony ze swojej pierwszej zmiany pracy (stażysta (rok expa przy konczeniu współpracy) -> junior, korpo1->korpo2)

Plusy:
- lepszy work life balance, mimo większej ilości godzin do wyrobienia
- większa autonomia, dostaje fajniejsze taski nad którymi mogę pokminic, a nie zrzuty se sprintu dla stażysty
- większe pole do rozwoju, wiąże się to z poprzednim, ale mam też zagwarantowany czas na rozwój w pracy, pełno szkoleń technicznych, a nie jak w poprzedniej robocie "tutaj tylko taski, rozwój po godzinach"
- bardzo dobry mentoring
- praca głównie z Anglikami, dzięki temu bardzo polepszyła mi się komunikacja w mowie i nie wstydzę się już mówić po angielsku, pracuje z ludźmi po oxfordach i innych Red Brick unis i współpraca jest zajebista, super ludzie, bardzo wyrozumiali i umiejący tłumaczyć rzeczy + trochę wytłukli mi z głowy polski kult z-----------a
- płaca prawie 2.5 razy większa przy mniejszym obciążeniu psychicznym
- nie pracuje w sprintach, bo robię devopsowe rzeczy
- mam bliżej biuro jak chce mi się do niego iść
- przyjazny menadżer z ludzkim podejściem
- ogólnie luźna atmosfera w pracy, nie ma spin

Minusy:
- jak na razie brak

Neutral:
- nie sugerujcie się opiniami na goworku, bo u mnie się c---a sprawdziło i nie taki straszny boogeyman XD

Człowiek aż z rozbawieniem patrzy na swoje wpisy, które produkował w wieku 17 lat będąc kompletnym noobem będąc teraz wstanie wyżyć z IT ( ͡° ͜ʖ ͡°)

https://www.wykop.pl/wpis/21044297/naukaprogramowania-programowanie-czemu-jak-tworze-/
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@peoplearestrange:

Pracuję dla zachodu, polski oddział firmy po prostu, ale akurat projekt w którym pracuje jest taki, że w większości pracuje z Anglikami + w mniejszej części z ludźmi z biura.
  • Odpowiedz
@Need: uwazaj na Anglikow, to strasznie falszywe bestie. I maja bardzo pogardliwy stosunek do wschodnioeuropejcxykow.
  • Odpowiedz
@ksos: Zgodzę się, z jednej strony pomagają ukrainie ale to bardziej z nienawiści do Rosjan czyli innych słowian niż dlatego ze im szkoda ukraińców. Dla brytoli najlepiej by bulo jakby się ukraińcy, ruscy i polacy nawzajem powybijali, tak bardzo gardzą słowianami
  • Odpowiedz