Aktywne Wpisy

Kordem +690
Mama przepisała dom na siostrę ale w nim mieszka i chce zostać na emeryturę, a ja dostałem mieszkanie i sobie tu żyję.
Siostra właśnie wpadła na pomysł że ona chce moje mieszkanie sprzedać i podzielić na pół ze sprzedaży, a przy tym zawyża jego wartość 2-3 krotnie, bo "jej sie nie chce czekać aż mama umrze żeby dom sprzedać".
Fajnie się zapowiada wigilijne spotkanie xD
#rodzina #finanse
Siostra właśnie wpadła na pomysł że ona chce moje mieszkanie sprzedać i podzielić na pół ze sprzedaży, a przy tym zawyża jego wartość 2-3 krotnie, bo "jej sie nie chce czekać aż mama umrze żeby dom sprzedać".
Fajnie się zapowiada wigilijne spotkanie xD
#rodzina #finanse

Ksemidesdelos +517
Inpost skończy jak Gadu Gadu albo Nasza Klasa, wszystko działało dobrze, ludziom się podobało to zaczeli na siłe dokładać funkcje i feautury których nikt nie potrzebował, byla fajna aplikacja do odbioru paczek, prosta intuicyjna, teraz na głównym ekranie jakieś inpost fresh, incoiny, loterie, na co to komu
tera na maila przysyłajo jeszcze jakieś reklamy ubrań i innych badziewi nie związanych z dostarczaniem paczek
#inpost #niepopularnaopinia #quovadisinpost
tera na maila przysyłajo jeszcze jakieś reklamy ubrań i innych badziewi nie związanych z dostarczaniem paczek
#inpost #niepopularnaopinia #quovadisinpost
źródło: inpost
Pobierz

Oficjalnie mogę po ponad 3 miesiącach powiedzieć, że jak na razie jestem bardzo zadowolony ze swojej pierwszej zmiany pracy (stażysta (rok expa przy konczeniu współpracy) -> junior, korpo1->korpo2)
Plusy:
- lepszy work life balance, mimo większej ilości godzin do wyrobienia
- większa autonomia, dostaje fajniejsze taski nad którymi mogę pokminic, a nie zrzuty se sprintu dla stażysty
- większe pole do rozwoju, wiąże się to z poprzednim, ale mam też zagwarantowany czas na rozwój w pracy, pełno szkoleń technicznych, a nie jak w poprzedniej robocie "tutaj tylko taski, rozwój po godzinach"
- bardzo dobry mentoring
- praca głównie z Anglikami, dzięki temu bardzo polepszyła mi się komunikacja w mowie i nie wstydzę się już mówić po angielsku, pracuje z ludźmi po oxfordach i innych Red Brick unis i współpraca jest zajebista, super ludzie, bardzo wyrozumiali i umiejący tłumaczyć rzeczy + trochę wytłukli mi z głowy polski kult z-----------a
- płaca prawie 2.5 razy większa przy mniejszym obciążeniu psychicznym
- nie pracuje w sprintach, bo robię devopsowe rzeczy
- mam bliżej biuro jak chce mi się do niego iść
- przyjazny menadżer z ludzkim podejściem
- ogólnie luźna atmosfera w pracy, nie ma spin
Minusy:
- jak na razie brak
Neutral:
- nie sugerujcie się opiniami na goworku, bo u mnie się c---a sprawdziło i nie taki straszny boogeyman XD
Człowiek aż z rozbawieniem patrzy na swoje wpisy, które produkował w wieku 17 lat będąc kompletnym noobem będąc teraz wstanie wyżyć z IT ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.wykop.pl/wpis/21044297/naukaprogramowania-programowanie-czemu-jak-tworze-/
Gratulacje!
Btw pracujesz w Polsce dla zachodu, czy siedzisz za granica?
Pracuję dla zachodu, polski oddział firmy po prostu, ale akurat projekt w którym pracuje jest taki, że w większości pracuje z Anglikami + w mniejszej części z ludźmi z biura.
Zalezy w czym siedzisz i kogo akurat u mnie szukają, ale możesz się odezwać na PW to sprawdzimy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Podeślę na PW co jest teraz otwarte
Jaka była ocena na goworku? Sam często się tym kieruję, z drugiej strony wiem że gowork często ma opinie z d--y, ludzi którzy sami byli problematyczni.
Podrzucę listing otwartych ofert na PW, odblokuj
isPies or !isPies, that is the question
Wysłane.