Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
ale mieszkam w podwarszawskich Ząbkach.
@PanBulibu: poprawka: mieszkasz w getcie na Powstańców w południowych Ząbkach ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sebki w gruzach urządzający sobie wyścigi? Powstańców z przyległościami. Dzicz parkingowa? Powstańców z przyległościami. Nastolatkowie rozbijający się po placach zabaw? Powstańców z przyległościami. Plaga kradzieży? Powstańców z przyległościami. Morderstwo w warzywniaku? Powstańców z przyległościami.

Jakoś w północnych Ząbkach jest spokojniej, nic się nie dzieje, może tylko menele
  • Odpowiedz
@uszyk90: Prawdę piszesz Mireczku. Ja myślałem że Polska to wylęgarnia złodziejstwa i że nigdzie w cywilizowanej europie tak nie ma - dopóki nie pojeździłem trochę xd Polecam znaleźć miejsce do zostawienia samochodu przy plaży poza miastem we Włoszech - każdy jeden parking ma z 70% komentarzy "wybili szybę, ukradli wszystko co się dało". Pójdziesz pod jakąś atrakcję turystyczną, nie wiem, wieżę w Pizie - jakiś scammerów i ulicznych oszustów n------e
  • Odpowiedz
  • 0
@PanBulibu: byłem, widziałem, cieszę się, że nie skusiłem się na to miejsce. Za dużo bloków, część pewnie poszło pod wynajem, bo taniej niż w Warszawie (a dojazd niby spoko) i zrobiła się wylęgarnia patologii.

Tam bez grubego wjazdu służb i regularnych patroli (miały być chyba bo akcji z warzywniakiem?) nie poprawi się.
  • Odpowiedz
  • 0
@PanBulibu: no ale o tych normalnych nie będzie w mediach czy na Ząbki News ( )

Wiadomo, że gros ludzi z okolicy to zwykli Kowalscy, ale jak patrzę po zgłoszeniach na KMZB czy postach na grupach ząbkowskich to 99% problemów jest właśnie w okolicy Powstańców.
  • Odpowiedz
swiatem bez kradziezy byla moze szwecja w latach 50tych

@uszyk90: w norwegii kolego dalej tak jest (moze nie w wielkich aglomeracjach ale w malych miejscowosciach malo kto zamyka domy czy auta, rowery normalnie sobie st9ja bez zabezpieczenia itp
  • Odpowiedz
@PanBulibu: Miałem w Polsce różne rowery przez większość życia od łepka do dorosłego, wyjeździłem nimi setki kilometrów, zostawiałem w różnych miejscach i nigdy nie ukradli. Pojechałem do UK i w odstępie tygodnia z------i mi dwa rowery z czego jeden był zostawiony dosłownie na 5 sekund
  • Odpowiedz
@CastleBuilder: W Kopenhadze sie zapina tez, ale nie dlatego ze kradna w typowym tego slowa znaczeniu, tylko najebusy albo menele potrafia wziac niezapiety rower, przejechac sie tam gdzie akurat potrzebuja, jebnac na srodku ulicy i przejsc dalej do swoich spraw
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@PanBulibu: mieszkam we Wroclawiu i dopoki nie mialem dobrsgo zapięcia to mi ukradli dwa rowery, stare kozy ale jednak. Oe kiedy kupilem pierwszego ulocka w 2012 to tylko raz kola i siodelko z------i wiec kupilem jeszcze skladane na kolo przednie to juz wtedy tylko siodelko mi ukradli, jak renkom odjął panie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz