Wpis z mikrobloga

Dlaczego z babami tak się dzieje? Miałem koleżankę w klasie. Agate. Ze wszystkiego same 5/6 miała pojęcie. Wiedziała, że Krym i Kreml to co innego i ilu jest posłów w sejmie. Wiedziała, że prezydent może zawetować ustawę, oraz jak rozmnażają się dziobaki. Wiedziała, czym różni się impresjonizm od dywizjonizmu, oraz co Platon sądził o życiu pozaziemskim. Wyszła za mąż, teraz jej życie to dzieci i thermomix. Nic poza tym.
  • 64
  • Odpowiedz
@Czerwony123: ludzie mają to wszystko w #!$%@? - oto odpowiedź na twoje pytanie. Ona wiedzie sobie bezstresowe życie u boku męża, który zapewni jej bezpieczeństwo materialne, a czas poświęci na gotowanie i dzieci i tak dozyje sobie 80. Tymczasem ty będziesz #!$%@?ł w cokolwieksobietamrobisz, nigdy nie będąc z siebie do końca zadowolonym, zastanawiając się czy zawał w tym roku czy przyszłym
  • Odpowiedz
@Czerwony123: Miałem sąsiadkę którą starzy ostro cisnęli z nauką. Żadnego wychodzenia żeby bawić się z dzieciakami, #!$%@? za 4 w szkole. No więc uczyła się dobrze, bo nie miała innego wyjścia, a potem poszła studiować socjologię.

Z termomixa wychodzi syf nie jedzenie, ale zawsze to jakaś wartość.
  • Odpowiedz
Z termomixa wychodzi syf nie jedzenie, ale zawsze to jakaś wartość.


@bnz44: xDDD bo? Jak wrzucisz tam syf to syf wyjdzie. Tak samo jak z patelni, pary i czego tam jeszcze.
  • Odpowiedz
@pwone: Bo jedzenie z tego, przygotowywane zgodnie z przepisami jest zwyczajnie niesmaczne, to jedyny powód. Nie mówię o składnikach tylko sposobie przygotowania wielu rzeczy.
Sam pomysł wyrabiania np. ciasta przy pomocy ostrza wzbudza politowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@bnz44: no ale co powoduje ten "syf"? Podgrzanie tych składników? Podgrzewa to i gotuje w jakiś inny sposób niż garnek? Czy może para z niego wytwarzana jest jakaś gorsza niż z garnka? Mam Termomixa, nie jestem jakims jego fanatykiem, ale nie przesadzajmy w drugą stronę. Nie gotuję jakoś wiele, ale to co gotuję to na pewno wychodzi mi lepiej i szybciej niż tradycyjnie. Ciasto na bułki wychodzi dużo lepiej i szybciej
  • Odpowiedz