Wpis z mikrobloga

@MercedesBenizPolska: Ja odkąd nie muszę już pisać durnych prac na studia nie korzystam już prawie z macbooka pro, wszystkie potrzeby zastąpił mi iPad Pro 12.9” z klawiaturą i gładzikiem. Dziś mija drugi miesiąc odkąd nie otworzyłem laptopa.
  • Odpowiedz
@smutny_login: kupiłem rok temu rodzicom tego podstawowego (nowy kosztował coś 1600).

Super się sprawdza do przeglądania netu, czytania e-booków, słuchania muzyki itd. Dodatkowo łatwiej mi udostępniać im zdjęcia czy gadać na facetime. Jakieś proste gry logiczne czy krzyżówki albo sudoku też spoko. Polecanko
  • Odpowiedz
@Hubercikus: mógłbym i 3 kPLN wydać ale wydaje mi się że cena rośnie ale niewspółmiernie do cech sprzętowych

poza tym mimo wszystko do podstawowego przeglądania internetu będzie potrzebny, a nie do gier klasy AAAA+
  • Odpowiedz
@smutny_login: matka mojej dziewczyny za moim poleceniem kupiła tego mi pada, ale ona ma małe wymagania. Sprawdzi się do neta i filmów jak nie masz dużych wymagań. iPad jest jednak bardziej intuicyjny, ma lepszy OS i jest bezpieczniejszy, a do tego lepsze głośniki, lepszy ekran No i znacznie dłuższe wsparcie. Ten tablet z Androidem nie wyciągnie dobrze 5 lat, a iPad zrobi tyle bez problemu. Nie powielaj bzdur o naprawach,
  • Odpowiedz
@smutny_login: Nawet nie ma co porównywać xiaomi do Apple, to tak jakbyś porównywał jakiegoś chińskiego ulepa i Mercedesa. Jeśli zależy ci na czymś solidnym i wspieranym przez wiele lat to bierz ipada. Jak ktoś mówi że produkty Apple są awaryjne i nienaprawialne to jedyny komentarz to XD. W dodatku ich gwarancja działa i masz pewność że jak coś padnie to po prostu naprawią albo dostaniesz nowy sprzęt
  • Odpowiedz
@smutny_login: jeśli normalnie używasz to produkty Apple nie są szczególnie awaryjne. Fakt, są trudno naprawialne - jak większość dzisiejszej elektroniki gdzie stopień integracji rośnie coraz bardziej i moduły się po prostu wymienia w całości. Niestety wydajność i naprawialność nie idą w parze, przyszłość to coraz bardziej zintegrowane układy SoC gdzie cały komputer to jedna kostka.

No a odnośnie drugiego pytania - na rynku telefonów nie ma dziś większej różnicy czy
  • Odpowiedz
@smutny_login: Xiaomi xD iPad to gwarancja wsparcia przez lata, intuicyjności i bezproblemowej obsługi - czyli coś, co najlepiej spełni twoje wymagania
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@smutny_login: chłopie xd swojego używam już 10 lat. Nie znam nikogo komu ten sprzęt by się zepsuł. Bierz iPada, choćby najtańszego za 1500.. jest dużo dużo lepszy niż cokolwiek innego na rynku. Rysik ojcu raczej zbędny. Palcem się najwygodniej używa tego sprzetu
  • Odpowiedz