Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 76
Najśmieszniejsze jest to że gdyby na Krymie przed 2014 przeprowadzić referendum w pełni legalne pod egidą ONZ to najprawdopodobniej i tak zagłosowali by za włączeniem do Mateczki Rasiji.Tam ponad 70% ludzi to byli rosjanie. Myślę że wschodnie ziemie Ukrainy także miały by w tej kwestii coś do powiedzenia, jednakże Putin #!$%@?ł gdzie i jak tylko mógł. Fejkowymi plebiscytami przyklepał tylko swoje #!$%@? i na wieki pogrzebał jakąkolwiek szanse na porozumienie między Ukrami a Russkimi. Gdyby za chwile miało się okazać że Ukry odzyskają ziemie na wschodzie to nie zazdroszcze rosyjskojęzycznym na tym terenie.

#wojna #rosja #ukraina #putin
Kick_Ass - Najśmieszniejsze jest to że gdyby na Krymie przed 2014 przeprowadzić refer...

źródło: comment_1664867194Xjrhv8UDHmOB0SeyLYfpz8.jpg

Pobierz
  • 80
  • Odpowiedz
@GienekZFabrykiOkienek:

Więc wytłumacz mi dlaczego cały świat olał zbrojną aneksję Krymu ¯_(ツ)

Ukraina to #!$%@?, nie broniła sie dostatecznie, nie bylo obrazkow z bombardowanych miast ¯\(ツ)_/¯

Nikt tego nie olał co widać po stanie ukraińskiej armii na dzień 24.02 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dobra ziom, pisz do kogos innego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kick_Ass: już po tym ataku w 2014, ale grubo przed tym z tego roku rozmawiałem z Ukraińcem z tamtego regionu. Mówił, że jego rodzice wolą być w Rosji. Jemu to zwisało. Swoją drogą jeszcze 2 lata temu rozmawiałem z innym Ukraińcem, który mówił, że on nie chce do UE. Śmieszne się to wydaje z perspektywy czasu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kick_Ass: ciekawostka: gdyby podobne referendum przeprowadzić Czarnogórze, możliwe, że również większość głosujących byłaby za wcieleniem do Rosji.

I co z tego?
  • Odpowiedz
@Walenciakowa: dodaj do tego biede brak pracy i brak perspektyw, mówi ci to coś?

@Kick_Ass: nie bardzo wiem do czego pijesz. Po 2015 Ukraina stala sie coraz bardziej popularnym kierumkiem turystycznym. Bylem 20 razy wiec cos moge o tym powiedziec. Krym gdyby nie te wszystkie zawirowania, bylby dzis coraz bsrdziej rozchwytywsnym kierunkiem dla zachodnich tiurystow. Dzis tam jezdza tylko ruskie i to raczej te nieorzesadnie zamozne. Dxis jest praktycznie zamkniety
  • Odpowiedz
a gdyby zrobic referendum na górnym i dolnym Śląsku pod nadzorem ONZ to większość opowiedziała by się za włączeniem do dojczlandow. XD

@kaluka106: niech #!$%@?ą razem ze swoimi 18 pensjami.
  • Odpowiedz
Najśmieszniejsze jest to

@Kick_Ass: Nie ma nic śmiesznego w tym, że giną niewinni ludzie przez #!$%@? ambicje kraju (tak, #!$%@?, kraju a nie jakiegoś jednego Fiutina, na miejsce którego jest kilkunastu następnych chętnych), który nie radzi sobie nawet z obecnym motłochem. Nie ma nic śmiesznego, że w cywilizowanym świecie są ludzie, którzy uważają się za inteligentnych i powielają podobne brednie, jak Elon Piżmo (który pierdnie byle co na Twitterze, byle mieć
  • Odpowiedz