Coraz więcej informacji pojawia się od wczoraj na temat Lymana. Coraz bardziej prawdopodobne, że rzeczywiście udało się zamknąć kocioł. Wiadomo fog of war, ale dobrze to wygląda. Idealny timing.
@Lachon najlepiej wybić, często się powtarza że wygranie wojny to unicestwienie wrogiej armii. Tyle, że może tam być 1500-3000 żołnierzy i nie będzie to takie proste (patrz Mariupol). Walka w terenie zurbanizowanym jest ciężka. Do tego ruscy na pewno spróbują przerwać okrążenie(jeżeli ono rzeczywiście istnieje)
@ImNewHere: Przerwać okrążenie, że z zewnątrz? Wątpliwe żeby Rosjanie mieli teraz takie możliwości na tym odcinku. Tam jest wielkie wycofywanie przynajmniej do linii Rubiżne i zyskiwanie na czasie. Uporczywa obrona Łymania to też raczej element spowolnienia natarcia, a nie próby faktycznego utrzymania miasta. Moim zdaniem zostawią swoich.
@ImNewHere: w ogóle to najśmieszniejsze dla mnie jest to, że czytając rosyjskie forum wiemy dokładnie kto i gdzie z czym stoi, a moja znajoma Ukrainka mieszkająca w Polsce nie wie nawet gdzie dokładnie jej tata stacjonuje, jedyne co wie to że jest nad rzeką xD
@sunlifter: Coś slabo się przejmuje i interesuje losem faceta w wojsku, nawet jak to jej ojciec :/
@Chcialbym_byc_kaczka: chyba żartujesz, jest mi jej mega szkoda za to że musi to przeżywać. Wszyscy są porządnie przeszkoleni i wiedzą czym grozi zerwanie protokołu, on jej powiedział że nie może powiedzieć gdzie dokładnie jest.
Boiler - kocioł
20 units - Dwudziesta Armia
#ukraina #wojna
Tyle, że może tam być 1500-3000 żołnierzy i nie będzie to takie proste (patrz Mariupol). Walka w terenie zurbanizowanym jest ciężka.
Do tego ruscy na pewno spróbują przerwać okrążenie(jeżeli ono rzeczywiście istnieje)
Do walk miejskich, jeśli kacapy się nie poddadzą, wyślą pewnie żołnierzy z legionu międzynarodowego.
@Chcialbym_byc_kaczka: chyba żartujesz, jest mi jej mega szkoda za to że musi to przeżywać. Wszyscy są porządnie przeszkoleni i wiedzą czym grozi zerwanie protokołu, on jej powiedział że nie może powiedzieć gdzie dokładnie jest.