Wpis z mikrobloga

@saggitarius_a: Malta generalnie ma niższe stawki niż Polska w IT (chociaż teraz to uległo zmianie, bo kurs złotówki nie istnieje). Na plus na pewno klimat pracy.
Myslę że dla deva z expem, to jak zawołasz 60-70k euro to i tak już będzie dużo jak na Malte.
  • Odpowiedz
@saggitarius_a: Malta to kraj do zycia, z wieloma mankamentami, a nie do pracy zdalnej. w porownaniu z US/UK, to prawie bez porownania. Poza jakimis firmami wlasnie bukmacherskimi ze Szwecji, majacymi siedziby tam, ale to i tak market cap jest nizszy. Na pewno gdybys wzial pod uwage emigracje, to zyloby ci sie tam lepiej za mniej pieniedzy niz w Polsce, bo to zupelnie odmienne srodowisko pracy i luzu, ale cos za cos.
  • Odpowiedz
@saggitarius_a: Na Boston Link jest ankieta z zarobkami w branży hazardowej na Malcie. Ogólnie z tego co kiedyś wysyłałem znajomym pracującym w IT, to mówili, że w Polsce relatywnie lepiej się zarabia w IT.
Sam pracuję na Malcie w branży hazardowej w firmie oferującej w pełni zdalną pracę (nic związanego z IT), ale jeszcze nie skorzystałem z tego i siedzę na miejscu.
  • Odpowiedz
@saggitarius_a: krzycz dużo, branża hazardowa to strasznie orka, ciagle dostosowywanie do compliance, zmiany scope, asapy itp. Jak za niedużo pieniądze to na pewno odradzałbym
  • Odpowiedz
@saggitarius_a zależy jakie stanowisko. Mam tylko pojęcie o zarobkach w compliance. Wysoko płatna pozycja na Malcie to około 30% tego co można zarobić w US i około 70% tego co w UK. W it różnica jest pewnie jeszcze większa.
  • Odpowiedz
Mi fintech z Malty na pozycję senior backend zaproponował uwaga... 23 eur/h. Wyśmiałem ich i podziękowałem.
  • Odpowiedz