@Wiceps: nie mogę znaleźć tego wpisu - ale kiedyś wyliczyłem, że moja gra (qbqbqb) ma więcej znaków niż przeciętna praca magisterska a każda literka jest niezbędna do działania
@archlinuxuser: jeszcze nie doszedłem do tego jak to dobrze (wygodnie dla mnie) zrobić (ten sam kod musi działac na androidach i PCtach)
@archlinuxuser: No ja mimo wszystko pozostaję fanem statycznego typowania dlatego ubolewam, że w JS tego nie ma i bardzo ciekawią mnie takie pomysły jak np. TypeScript.
@archlinuxuser: Ja, jako że lubię statyczne typowanie to poszedłem w inną stronę ostatnio - Scala (z jej wnioskowaniem o typach podczas kompilacji pisze się w tym prawie jak z dynamicznym typowaniem) :) Teraz zastanawiam się czy uda mi się zmusić Play Framework 2 do kompilowania TypeScriptu do JS automagicznie podczas kompilowania projektu i wszystko będzie ładne mimo, że statycznie typowane :)
Scali uczyłem się dwa lata temu, już mi się znudziła :). No i stwierdziłem, że choć to mój ulubiony język to nie da się tego używać w praktyce za bardzo.
@archlinuxuser: Czemu nie da się używać w praktyce? Wygląda całkiem dobrze (łączy zalety programowania imperatywnego i funkcyjnego). Próbowałem wcześniej pure functional z Haskellem i ledwo przeżyłem te eksperymenty (to było na studiach i musiałem napisać w tym projekt na zaliczenie - to był frontend do silników szachowych [kolega pisał sam silnik - potem mielismy pokazac jak to razem dziala])
@archlinuxuser: W trakcie pisania większych projektów najczęściej zmieniasz tylko jakiś kawałek w danym momencie więc nie kompilujesz całości (a scala ma przecież kompilację "w tle") więc nie jest przecież aż tak źle (oczywiście trudno konkurować pod tym względem z JavaScriptem :)
Jeśli chodzi o niekompatybilność binarną to jeszcze ona mnie nie dotknęła więc nie mogę nic na ten temat powiedzieć :)
Panie i Panowie, mamy nowy rekord niskiego poziomu Wisły w Warszawie od czasów pomiarów. Według prognoz trend ten w najbliższych dniach się utrzyma i będą bite kolejne rekordy. #wisla #warszawa #susza #rzeki #bulwary
#html5 #javascript #programowanie #gamedev #rezogry
źródło: comment_pYNu4WD0OmZVYcjXuYX4Z51UkQALI31v.jpg
Pobierz@archlinuxuser: jeszcze nie doszedłem do tego jak to dobrze (wygodnie dla mnie) zrobić (ten sam kod musi działac na androidach i PCtach)
@Wiceps: 11 tys to dużo?
@rezoner: fajne to, ale brakuje mi też trochę obsługi kółka myszki na listach (mimo że drag działa ok)
@moriturius
pozdrawiam z OsX-a :)
@archlinuxuser: oszust ;)
Niestety nie ma możliwości zmiany nicka ;). Poza tym w moim sercu tylko Arch ;)
Scali uczyłem się dwa lata temu, już mi się znudziła :). No i stwierdziłem, że choć to mój ulubiony język to nie da się tego używać w praktyce za bardzo.
Czas na całkiem coś nowego :)
Głównie przeszkadzały mi dwie rzeczy:
Bardzo długi czas kompilacji dla większych projektów, niekompatybilność binarna między wersjami.
Jeśli chodzi o niekompatybilność binarną to jeszcze ona mnie nie dotknęła więc nie mogę nic na ten temat powiedzieć :)