Wpis z mikrobloga

Pytanie dla ludzi odczuwających #samotnosc, jakie to uczucie? Myślicie, że znajomi wystarczyliby wam do pozbycia się go? Czy tylko #zwiazki dają radę? Czy oprocz samotnosci sa inne powody dla ktorych dazycie do posiadania zwiazku?

Z gory dzieki za odpowiedz, chcialbym zwiekszyc swoja wiedze na temat ludzkosci.
#depresja
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@donaldJretard: Myślę, że to temat bardziej złożony. Po pierwsze, nie każdy poprawnie definiuje samotność. Obecnie moim zdaniem ludzie najczęściej są samotni pośród tłumu. Czyli mają znajomych, może i nawet bliższych znajomych, ale nie potrafią bądź nie chcą się dla tych ludzi otworzyć, zaufać i wejść głębiej w te relację - coś na kształt przyjaźni, takiej prawdziwej. Dzisiaj jest to już towar deficytowy i rzadki.
Moim zdaniem związek i jego poszukiwanie
  • Odpowiedz
@donaldJretard: to jest takie uczucie, że nie masz z kim się dzielić dobrymi rzeczami, nie masz komu powiedzieć o rzeczach złych i nikogo nie obchodzisz. Osobiście najbardziej dokuczała mi kiedy byłam zmęczona albo chora, wracalam do pustego mieszkania, albo musialam walczyc ze sobą w depresji np. zmuszając się zeby wstać z łóżka zeby zrobić sobie coś do jedzenia. Znajomi są potrzebni, aczkolwiek oni mają swoje życie, swoje rodziny, najlepiej mieć
  • Odpowiedz
@donaldJretard: Moim nowym odkryciem jest to, że samotność jest wtedy, kiedy nie masz z nikim głębszej relacji. Możesz codziennie otaczać się ludźmi, mogą Ci oni codziennie dawać znać, że Cię lubią, ale na dłuższą metę to nie to, bo wszystkie te kontakty są dość powierzchowne.

Zawsze myślałam, że chodziło mi o związek i tą mityczną miłość a tak naprawę przede wszystkim była to była silna potrzeba całkowitego otworzenia się na
  • Odpowiedz