Wpis z mikrobloga

Śmieszne jest to, że ludzie są oburzeni, że chcą wprowadzić sprawdzanie prawa jazdy podczas tankowania, a tymczasem nie są oburzeni tym że za dynamiczne ruszenie spod świateł mogą trafić do więzienia.

Tak samo według nowego projektu ustawy, na drodze nieekspresowej dwupasmowej ze światłami i przejściami dla pieszych, z ograniczeniem do 100kmh, powyżej 200kmh więzienie, a na ekspresówce 180kmh i więzienie XD uśmiechamy się!

Z drugiej strony jazda pod prąd na ekspresówce nie będzie karana więzieniem. Ludzie wolą spotkać toyotę jadącą pod prąd, ale oburzają się, że ktoś dynamicznie rusza spod świateł i musi okazać prawo jazdy podczas tankowania XD

#samochody #patologia #motoryzacja
  • 233
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 19
@Essapierds2007 nie słyszałem o nowych pomysłach ale brzmią one jak kolejne utrudnienia dla milionów normalnych ludzi żeby pijak mógł poprosić kumpla albo żonę która się go boi żeby mu auto zatankował. WTF xD do tego płatność qr kodem lub w automacie nie będzie możliwa xD ehh.. Pomysły rządów są wspaniałe. Te ponizej co podałeś również fajne 😅 oczywiście walić prądem co jadą na expresowce 190/200 i wyprzedzają na pasach
  • Odpowiedz
  • 1008
@Essapierds2007: Zamykać patusów drogowych pokroju buddy. Gruzy złomować, prawka odbierać. Jeszcze tylko odbieranie prawa jazdy za jazdę pierdzącymi bmkami po drogach publicznych i jest nadzieja, że w tym chlewie będzie cywilizowanie na drogach.
  • Odpowiedz
@NuklearnySzpadel

Wyścig, tutaj rodzi się pytanie czy nie zostaniesz podpięty pod wyścig na zgromadzeniu dwóch aut wedle widzimisię.

Pytanie też co oznacza wyścig? Jak ja ruszam spod świateł i mam 3,5s do 100tki, przyspieszam do ograniczenia 100kmh w 4,5-5 sekund bez spiny, a obok jest napalony prius pałujący na zabój swoją toyote to kto się ściga? Ja czy kierowca ubera? Skoro ja przyspieszam bez spiny w 5 sekund a on pospinany
  • Odpowiedz
Śmieszne jest to, że ludzie są oburzeni, że chcą wprowadzić sprawdzanie prawa jazdy podczas tankowania, a tymczasem nie są oburzeni tym że za dynamiczne ruszenie spod świateł mogą trafić do więzienia.

@Essapierds2007: Osobiście na przykład nie jestem oburzony takim pomysłem jeśli ktoś na niego wpadł, ale uważam iż jest to zwyczajnie głupie bo równie dobrze możesz przyjechać na przykład z kimś kto nie ma prawa jazdy on będzie chciał kawę
  • Odpowiedz
Z drugiej strony jazda pod prąd na ekspresówce nie będzie karana więzieniem. Ludzie wolą spotkać toyotę jadącą pod prąd, ale oburzają się, że ktoś dynamicznie rusza spod świateł i musi okazać prawo jazdy podczas tankowania XD

@Essapierds2007: Buahaha a to dobre spostrzeżenie xD
  • Odpowiedz
@przemax jak widzę tekst 'gruzy złomować' to widzę po drugiej stronie kogoś, kto wszystkie auta które mają w roczniku 200x z przodu (a nie daj Boże jedynkę w roczniku) od razu wywiózł na złom.
  • Odpowiedz
Tak samo według nowego projektu ustawy, na drodze nieekspresowej dwupasmowej ze światłami i przejściami dla pieszych, z ograniczeniem do 100kmh, powyżej 200kmh więzienie, a na ekspresówce 180kmh i więzienie XD uśmiechamy się!

@Essapierds2007: a co, mam sie smucić że debile będą zamykani do więzień? Świetna zmiana, od dawna oczekiwana
  • Odpowiedz
@Essapierds2007 Ale wiecie że są maszyny spalinowe, czyli napędzane spalaniem paliwa, które nie wymagają prawa jazdy? Taka piła spalinowa, generator prądu itp. Jak chcesz sprzedawać do nich paliwo bez prawa jazdy?
  • Odpowiedz
Mamy dosyć p-----------y którzy lecą 180 na ekspresówkach

@yawoor724: Ja tak jeżdżę i śmieję się z takich jak ty, którzy są tak słabymi kierowcami, że mają problem ogarnięciem tego co się dzieje przy 120km/h.

Na szczęści dobrzy kierowcy jak ja uwazględniają twojego słabego skilla, więc jesteś bezpieczny ( ͡°
  • Odpowiedz
Mamy dosyć p-----------y którzy lecą 180 na ekspresówkach

@yawoor724: no tak, kto to widział jechać szybko na esce xD Dajmy tam 90km/h żeby dziadek w starej fabii mógł zamulać na lewym pasie
  • Odpowiedz
@yawoor724 ja mam dosyć powoli ale niebezpiecznie. Uberowców i wszelkiej maści toyociarzy, co powoli na czerwonym, albo przecina 4 pasy bo dostał kurs nie do odrzucenia, z bemowa na okęcie. Największa zaraza, stawanie gdziekolwiek, o kierunkowskazach w priusie zapomnij. Nie wiesz czy skręca czy się zagapił. Totalnie tego nie wiesz. Jak jedzie taki @cwlmod to przynajmniej wiem, że nie siedzi na dupie, nie patrzy w telefon tylko jedzie. Wystarczy nie
  • Odpowiedz
@cwlmod: tak? A ja mam problem jechać 140 bo nagle się okazuje że nikogo w polsce nie stać na taką jazdę.

Jak masz czarne Audi i w tym miesiącu jechałeś A4 na wysokości Wrocławia to jak tam silnik? TSI chce Serwisu?

Przecież te wasze samochody się rozpadają przy prędkości większej niż 140.
  • Odpowiedz
no tak, kto to widział jechać szybko na esce xD Dajmy tam 90km/h żeby dziadek w starej fabii mógł zamulać na lewym pasie

@Xuzoun: Może dla niego lepsi są ci co wjeżdżają pod prąd ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Rustyyyy: O czym ty w ogóle do mnie? xD
  • Odpowiedz