Wpis z mikrobloga

zatem kontynuacja tematu #owulacji u #kobiety tym razem prosta lista pytań do Grażyn:
1. czy owulacja jest nadal tematem tabu? czy kobiety chętnie o tym mówia, ujawniają partnerom itd?

2. Jeżeli nie, to jakie mają cele?

3. czy współczesne formy kontaktu pomijają ten ważny biologiczny czynnik?

4. czy faceci w ogóle są tym zainteresowani aby znać kobiety od tej strony?

5. czy zmieni się biologiczna i psychologiczna funkcja owulacji, podstaowej rzeczy u kobiet?

na jednym wpisie na zagranicznym forum jakiś gość napisał że kiedyś jechał samochodem z żona w stanie owulacji i jaką kobietą z rodziny, po czym jego żona mu powiedziała że przez owulację czuła zapach intywny tej kobiety..

niby XXI wiek a to się zdarza

#polska #rozowepaski #zwiazki #logikarozowychpaskow #ciekawostki #feminizm #europa #kultura
  • 9
@nutka-instrumentalnews:

na jednym wpisie na zagranicznym forum jakiś gość napisał że kiedyś jechał samochodem z żona w stanie owulacji i jaką kobietą z rodziny, po czym jego żona mu powiedziała że przez owulację czuła zapach intywny tej kobiety..

niby XXI wiek a to się zdarza

Co chcesz przez to powiedzieć?
@nutka-instrumentalnews: Ja nie mam odczuwalnych wahań hormonalnych w trakcie cyklu więc temat owulacji jest dla mnie istotny praktycznie tylko podczas zbliżeń z chłopakiem, żebyśmy wtedy bardziej uważali z antykoncepcją. On o to sam z siebie nie pyta bo to ja zapisuje dni cyklu i jak się zwiększa ryzyko zajścia w ciążę to go o tym informuję.

Poza nim o owulacji raczej nigdy z nikim nie rozmawiam bo nie mam takiej potrzeby,
@Brocat: to chyba nie zdajesz sobie sprawy ze swoich możliwości... owulacja to Twój największy sojusznik na tym świecie, podobno normą jest jakbyś wiedziała kiedy ją masz, możesz bez problemu rozpoznać fazy płodne u innych kobiet (wrażliwość na ich zapach) co daje dużą przewagę kobietom płodnym (jest to naukowo udowodnione)

masz dużą przewagę kreatywności, elastyczności, pewności siebie, łatwiej elastycznie wybierasz rzeczy w życiu, zauważasz błędy bo masz wyostrzone zmysły

nie mówię już
@lycaon_pictus: to z tłumaczenia.. że kobiety mają zdolności jak Hanibal Lecter czy jak w filmie pachnidło, zapachem mogą odczuwać intymne rzeczy ich np. konkurentek itd tylko dlatego że mają wyostrzone te zmysły przez ich hormony..

wkraczają w jakieś pierwotne rzeczy o których mało kto pamięta jak owulacje kobiet obok...