Wpis z mikrobloga

@89th: Mem jak mem. Ale nie rozumiem tego hejtowania i wyśmiewania się z kasjerek czy w ogóle pracowników dyskontów i fastfoodów.
Praca uczciwa i ciężka a do tego każdy korzysta z jej efektów. Poza tym wiele osób traktuje taką pracę jako przejściową lub dodatkową w trakcie np. studiów.
  • Odpowiedz
@Bielecki: Nie chodzi o to, że deprecjonuje się zawód tej pani? Zatem jaką funkcję ma pełnić w memie? Czyż nie jest na tym samym poziomie co "popatrz na tego pana, jeśli nie będziesz się uczyć też będziesz zamiatać ulice"?
  • Odpowiedz
@YogiYogi @Phyrexia nie chodzi o umniejszanie prostym zawodowom. Mem pokazuje zmianę w podejściu dziewczyn w kontekście zdobywania przez nie lat. Gdy są młode i mają dużą wartość na rynku matrymonialnym, to nie interesują się facetami bez kasy, korzystają z życia za pieniądze betabankomatów i sugar daddy. Zwykłych chłopaków w swoim wieku, będących na początku kariery, mają wówczas w dupie ze względu na ich niskie zarobki. W końcu, z biegiem lat,
  • Odpowiedz
@Phyrexia spoko, możesz sobie atakować jeżeli czujesz się lepiej. Czasami się zgadzam z twoimi wpisami (np. z ostatnim o niezapowiedzianych gościach). Poprosiłaś o wytłumaczenie mema, więc go dostałaś. Nic tu po mnie ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Phyrexia: No nie wiem Ty mi powiedz, facet kulturalnie wytłumaczył Ci mema, który opisuje wąskie grono osób a Ty się zesrałaś jakby ktoś Ci matkę obraził ()
  • Odpowiedz