Wpis z mikrobloga

• 777
Plusujacych zawołam po wojnie (niekoniecznie zaraz po), gdy dojebią nam kwarantannę 2.0 i limity śladu węglowego, lub jakieś inne gowno, spowodowane nadmiernym zanieczyszczeniem powietrza, tężę wojna spowodowane ( ͡º ͜ʖ͡º) #wojna #ukraina #rosja #ue #szury
  • 61
  • Odpowiedz
@Naproksen: I teraz jak ktoś się ogrzewa pompą ciepła no to machającyPapież.jpg xD. No ale to nie jest kara, tylko podwyżka ceny powyżej 2000kWh czego nie rozumiesz szurze/onuco/foliarzu (niepotrzebne skreślić).
  • Odpowiedz
@kazikonik: Zawołaj jak upadnie Szwecja, UE, jak bojówki ukraińskie dojadą na pucz w Warszawie, jak niemiecka antifa zniszczy polską energetykę, jak ruskie podbiją świat bo hehe baba w Szwecji jest ministrem obrony, jak muzułmany przejmą kontrolę w Europie.... O czymś na pewno zapomniałem, ale wołaj śmiało
  • Odpowiedz
na razie to czekam na maseczkowy totalitaryzm, gułagi dla nieszczepionych i stan wojenny w Australii, czy może ten temat już się znudził?

@Walther00: ja czekam na masowe zgony poszczepienne
  • Odpowiedz
@malinq: jesli wierzyć danym, to nieszczepionych co zazgoniło na covid jest dużo więcej niż tych od szczepienia, ale wiadomo spisek polfarmy/sputknika/chinczykow/izraela/Indii/Australii i w sumie to calego swiata
  • Odpowiedz
ale wiadomo spisek polfarmy/sputknika/chinczykow/izraela/Indii/Australii i w sumie to calego swiata

@phoos: Łatwo się dyskutuje jak się całą sprawę sprowadzi do absurdu co? Brakowało jeszcze, żebyś zasugerował mi wiarę w reptilian i płaską ziemię.

nieszczepionych co zazgoniło na covid jest dużo więcej niż tych od
  • Odpowiedz
@malinq: nie sprowadzam do absurdu bo to argumenty antyszczepów są absurdalne
ale mam chwilę to odpowiem

- czy to znaczy, że szczepionka jest skuteczna?

na pewno jest bardziej skuteczna niż brak szczepienia, a w ilu % to nie wiem wyjdzie po latach (na pewno juz wiemy ze jest mniej skuteczna niz początkowo liczono, ale też było mówione że jak nie zaszczepimy % populacji to wirus zmutuje w kierunku w jakim poszedl - nieskuteczne szczepienia ale nizsza
  • Odpowiedz
na pewno jest bardziej skuteczna niż brak szczepienia

@phoos: a jazda samochodem w mieście z prędkością 20km/h jest bezpieczniejsza niż jazda z prędkością 50km/h

ufali autorytetom

@phoos: jakie konkretnie autorytety masz na myśli? Przytoczysz kilka nazwisk?
  • Odpowiedz
zamiast odpalali swoje myślenie na 90IQ

@phoos: albo nieważne, nie odpisuj. Nazywasz antyszczepami (czyli wariatami wierzącymi w rtęć i płody w szczepionkach jaką główną przyczynę autyzmu) ludzi którzy po prostu nie szczepią się nie do końca przebadaną szczepionką na chorobę która im nie zagraża. Twój brak szacunku jest porażający i nie widzę sensu, żeby z Tobą dyskutować.
  • Odpowiedz
@malinq: jazda samochodem nie jest zaraźliwa i ma mniej więcej stałą ilość zgonów
W przypadku pandemi przyrost zachorowań może iść wykładniczo i to że np. w pierwszy miesiącu jest tyle samo zgodnów co przy wypadkach, to np. po kilku miesiącach może być już kilka razy tyle

drugie zdanie to chyba nie cytat ze mnie, ja pisalem o konsensusie naukowym, który właśnie nie polega na ufaniu jednego autorytetowi (np. ten lekarz
  • Odpowiedz
nie szczepią się nie do końca przebadaną szczepionką

@malinq: szczepionka była przebadana i dopuszczona do użytku, każda firma oddzielnie
brak szacunku wynika ze zmęczenia tematem, bo często rozmowa zaczyna się inteligentie, a po kilku zdaniach z inteligenta i tak wychodzi typowy antyszczep
  • Odpowiedz
@malinq: nie chodzi o konretny autorytet w sensie osoby, a kolektyw naukowy/konsensus zbudowany przez większość środowiska naukowego zajmujacej się daną dziedziną.
W tym wypadku autorytet oznacza 'naukowców'
  • Odpowiedz
@phoos: dlatego zamiast czekać aż wyjdzie typowy antyszczep wolisz uprzedać fakty i imputować ludziom swoje projekcje? Jesteś obrzydliwym typem gościu. Aż się nóż w kieszeni otwiera, jak sobie pomyślę, że demokracja daje Ci możliwość wpływu na moje życie.
  • Odpowiedz