Aktywne Wpisy
PierdekAlonso +483
O ile jeszcze przy poprzednich wyborach parlamentarnych konfa liczyła na to, że będzie w stanie zbudować coś na liberalnym, rozsądnym elektoracie, to teraz widać jak na dłoni zmiane kursu i to, że idą w totalną szurię, tradycjonalizm i zacofanie. Grają pod przejęcie elektoratu PiSu. Mentzen broniący PiSowców i połykający swój własny język - rzygać się chce jak się na to patrzy. Obrzydliwy oportunista, który pogrzebał swoje ideały i wypowiada bzdury, w które
Itslilianka +22
17 letnia siostry koleżanki się powiesiła. Z wyglądu była bardzo ładna. Nie zostawiła nawet listu. A mnie ciekawi czemu to zrobiła. Co siedziało jej w głowie... #depresja #samobojstwo #przegryw
@dzangyl: 25 stopni w domu jest karą samo w sobie... Jak można przy takiej temperaturze oddychać?( ಠ_ಠ)
@Walther00: ja czekam na masowe zgony poszczepienne
@phoos: a ja na masowe groby niezaszczepionych
@dzangyl: za 25 stopni to będzie już więzienie, mandaty za to od 19 xD
@phoos: Łatwo się dyskutuje jak się całą sprawę sprowadzi do absurdu co? Brakowało jeszcze, żebyś zasugerował mi wiarę w reptilian i płaską ziemię.
ale mam chwilę to odpowiem
na pewno jest bardziej skuteczna niż brak szczepienia, a w ilu % to nie wiem wyjdzie po latach (na pewno juz wiemy ze jest mniej skuteczna niz początkowo liczono, ale też było mówione że jak nie zaszczepimy % populacji to wirus zmutuje w kierunku w jakim poszedl - nieskuteczne szczepienia ale nizsza
@phoos: a jazda samochodem w mieście z prędkością 20km/h jest bezpieczniejsza niż jazda z prędkością 50km/h
@phoos: jakie konkretnie autorytety masz na myśli? Przytoczysz kilka nazwisk?
@phoos: albo nieważne, nie odpisuj. Nazywasz antyszczepami (czyli wariatami wierzącymi w rtęć i płody w szczepionkach jaką główną przyczynę autyzmu) ludzi którzy po prostu nie szczepią się nie do końca przebadaną szczepionką na chorobę która im nie zagraża. Twój brak szacunku jest porażający i nie widzę sensu, żeby z Tobą dyskutować.
W przypadku pandemi przyrost zachorowań może iść wykładniczo i to że np. w pierwszy miesiącu jest tyle samo zgodnów co przy wypadkach, to np. po kilku miesiącach może być już kilka razy tyle
drugie zdanie to chyba nie cytat ze mnie, ja pisalem o konsensusie naukowym, który właśnie nie polega na ufaniu jednego autorytetowi (np. ten lekarz
@phoos: dobry jesteś
@malinq: szczepionka była przebadana i dopuszczona do użytku, każda firma oddzielnie
brak szacunku wynika ze zmęczenia tematem, bo często rozmowa zaczyna się inteligentie, a po kilku zdaniach z inteligenta i tak wychodzi typowy antyszczep
W tym wypadku autorytet oznacza 'naukowców'