Wpis z mikrobloga

https://twitter.com/WypartowiczBa/status/1570093314426408960

Jak mamy to rozumieć, że z Polakiem to mniejszy wstyd przegrać niż z Ukraińcem, i to jest w tej formie łatwiejsze do przełknięcia dla telewidza?

Przecież to złoto - po wojnie powinniśmy utrwalać ten mit jako #pdk memesek - wymieniać wspomnienia z czasów naszej interwencji - coś jak z cenzopapą. Ruscy będa przecież nas się bać wtedy na pokolenia, bo nigdy nie będą pewni czy byliśmy, czy nie byliśmy.

#ukraina #rosja #wojna
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@Dr_Killjoy do tego gdybyśmy mieli rząd który prowadziby jakąkowliek politykę zagraniczną - nie powinien tego bezpośrednio dementować - na zasadzie "może i weszliśmy, może i nie, co wam do tego - co możecie zrobić? Nic. Bo gdybyście mogli, to byście coś zrobili, a nie płakali o tym w reżymowej tv"
  • Odpowiedz
@Dr_Killjoy: Polacy po 2000 r. są dla Ruskich głównym i najbardziej znanym przedstawicielem Zachodu tak jak dla nas są nim Niemcy. Gdy mówimy krajach Zachodu na myśl przychodzą większości Niemcy. Tak samo u Ruskich jest to Polska.
  • Odpowiedz
@Dr_Killjoy: jak mam spartolony dzień, jestem zmęczony, nic mi się nie chce, wszystko źle to sobie wchodzę na ruskie internety i od razu mi się humor poprawia jak czytam o tym jacy to jesteśmy silni i niezwyciężeni ( ͡° ͜ʖ ͡°) hasztag-pedeka
  • Odpowiedz
@Dr_Killjoy: mniejszy wstyd bo niby że to dowód na to że walczą z całym NATO

a przy okazji pasuje to do ruskiego motywu propagandowego które nazywam "polskim wahadłem" bo raz polska to jest mały kraj bez znaczenia, prostytutki zachodu, słabe państewko a zaraz robi się z tego główny wichrzyciel polityki międzynarowej, zakłamany spiskowiec i zły demiurg sprowadzający wojnę na świat
  • Odpowiedz