Aktywne Wpisy
#wojna #rosja #ukraina Z bardzo dużym ubolewaniem oglądam jak ogromne straty ponosi wojsko ukraińskie każdego dnia na froncie od kilku tygodni z kacapskim wojskiem pomimo tego, że tak naprawdę cały świat zbroił front ukrainski.. Wydaje się, że w naszym interesie polskim jest jak najszybsze naciskanie strony ukraińskiej na szybki rozejm, nawet kosztem wschodnich ziem. My Polacy powinniśmy grzać pieczywo póki gorące i również ponosić pewne korzyści
#primemma NOWY LINK DO PRIME MAM LIMIT WIADOMOŚĆI W KOMENTARZU MOGE WYSŁAC LINKA
proszę o udział w ankiecie.
Czy w tym przypadku możemy mówić o wymuszeniu pierwszeństwa?
Opinie znajomych-ekspertów są podzielone.
#bezpieczenstwo #motoryzacja #polskiedrogi #prawojazdy #kierowcy #samochody
Czy nastąpiło wymuszenie pierwszeństwa?
To jest bzdura i do tego się odniosłem, to nie istnieje i jest w 100% błędne, ba mamy mnóstwo baranów, które rzeczywiście myślą, że tak jest i powodują problemy, dlatego takie zdania trzeba potępiać.
Gdybyś od razu napisał, "w tej sytuacji":, albo "znak ustąp pierwszeństwa" OK, ale napisałeś brednie odnosząc się do ogólnika "skrzyżowanie o ruchu okrężnym" (bo ewidentnie nie odnosisz się tu do tego przypadku a do ogólnej zasady) byłoby poprawnie, zresztą pompatyczne pitolenie o znaku XXX zamiast normalnym "ustąp pierwszeństwa" to też wyraz buractwa, 99% ludzi nie zna oznaczeń znaków, zarazem znając ich znaczenie i potoczne nazewnictwo, więc używanie ich oznaczeń wprowadza tylko niepotrzebne, zburaczałym zamieszanie w dyskusji. Znaczy się zamiast służyć do komunikacji zakłóca ją i każdy musi szukać co to za
Raz - jeszcze - moja odpowiedź dotyczy konkretnego pytania, zobrazowanego konkretnym nagraniem na konkretnym
Tylko, że ten "cały wykop" nie widzi, że przyspieszenie zaczęło się zanim nagrywający miał prawo spodziewać się, że tamten mu wyjedzie. "Cały wykop" nie bierze pod uwagę, że po zwolnieniu/zatrzymaniu się przed rondem, w celu kontynuacji jazdy, trzeba siłą rzeczy przyspieszyć. No ale, takie to detale, kto by na nie zwracał uwagę